RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Şubat 2017, Perşembe 16:42:20 tarihnde eklendi. 656 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Çirkin Oyunu Sürüyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ “ABHAZYA TOPRAKLARINDA HİÇBİR RADYOAKTİF MADDE BULUNMAMAKTADIR!”
Gürcistan’ın Çirkin Oyunu Sürüyor
23/02/2017. Suhum. 22. Şubat. Abhazya Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili’nin, Gürcistan güvenlik güçlerinin, Abhazya toprtaklarından radyoaktif madde ihracını engellediği biçimindeki açıklamasını yalanlayan bir bildiri yayınladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:
 
“Gürcistan Devlet Başkanı Georgi Margvelashvili’nin Gürcü Güvenlik Güçleri tarafından, Abhazya topraklarından yapılan radyoaktif madde çıkışının engellediğini belirten açıklaması dikkatli bir biçimde incelenmiştir.

Sınırboyu içerisinde var olan bütün karmaşık sorunlar, Cenevre görüşmeleri çerçevesinde 2009 yılında kurulan, Sınır bölgesi Sorunların çözülmesi amacıyla kurulan Beşli Mekanizma (MPRI) tarafından ele alındığını vurgulamak isteriz. 2012 yılında kesilen görüşmeler, 2016 yılında yeniden başlamıştır. Ancak, Gürcü tarafı MPRI toplantılarında hiçbir zaman “Gerçekleri” dile getirmekten sakınmıştır.

Onların belirtmiş oldukları, uluslararası kuruluşların raporunda bulunmamaktadır. Özellikle, uluslararası Atom Enerji Ajansı IAEA (МАГАТЭ) müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, Abhazya topraklarında herhangi radyoaktif maddenin varlığına dair hiçbir kanıt bulunmamaktadır. 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı olarak, yukarıda belirtilen açıklamayı, Abhazya Devleti Yönetimi ve Abhazya Cumhuriyeti hakkında olumsuz imaj yaratmak ve sahte bir açıklama olarak dikkate almaktayız. Gürcistan Devleti yöneticileri, uzun zamandan beridir, yapmış oldukları bu kışkırtıcı ve sorumsuz tanımlamalarla, öncelikli olarak kendilerine zarar verecek biçimde bir norm oluşturmuşlardır. 

Abhazya tarafı olarak Mart ayında, Cenevre’de eşbaşkanlar ile sürdürülecek olan görüşmeler turunda, Gürcistan Devleti üst yöneticilerinin gerçekleri karalayıcı açıklamalarını gündeme getirmek ve uygun bir değerlendirme yapılması istenecektir.”
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/news/?ID=4893
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.