RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Şubat 2017, Pazartesi 14:56:16 tarihnde eklendi. 898 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Karadeniz Bölgesi Ekseni – Rusya ve Türkiye

MODEST KOLEROV “KARADENİZ BÖLGESİNDE, SERT REKABET GÖRÜNÜYOR, BU BÖLGEDE FİKİR BİRLİĞİ YOK VE GELECEKTE DE OLMAYACAK!”
Karadeniz Bölgesi Ekseni – Rusya ve Türkiye
13/02/2017. Veliky Novgorod. 12 Şubat 2017. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Regnum Haber Ajansı Genel Yayın Yöneticisi Modest Kolerov, Kış Okulu’nda düzenlenen “Karadeniz Ana Ekseni Rusya – Türkiye” konusunda “Baltık – Kardeniz Büyük Bölge: Yeni Gerçeklik, Çatışma ya da Dayanışma” adlı söyleşide bulundu. 
 
Kolerov “Karadeniz bölgesinde sert bir rekabet görünmektedir ve bu bölgede hiçbir fikir birliği yoktur ve gelecekte de olmayacaktır” dedi. Uzman “Karadeniz bölgesindeki bu durum, dünya düzenindeki bozulmayı göstermektedir ve bizler, uzun sürecek bir dönemin başlarında bulunuyoruz” dedi. Ancak, Kolerov’a göre, bu yüksek gerilime rağmen, bölgede varolan tüm taktik sorunların, ortak çabalarla çözülmesine engel teşkil edilmemelidir.
 
Ona göre, Karadeniz bölgesinde öneml değişiklikler gerçekleşmiştir, yakın bir zaman içerisinde siyasi gündemi belirleyecektir. “Birincisi – Kırım. Yarımada Rusya içerisindeki aidiyeti aynı kalacak ve Kırım’ın Rusya Federasyonu içerisinde kalması, ayrıca Rusya’nın Azak Denizi üzerindeki haklarının bir parçası olarak değerledirilmesinin dikkate alınmasını gerektirmektedir”          

“İkinci olarak – Abhazya ve Güney Osetya’nın konumunda bir değişiklik olmayacaktır. Bu bölgede Karabağ’ın konumu önemli bir rol oynamaktadır”. Kolerov’un tahminlerine göre Karabağ’ın bağımsızlığı kabul edilecektir.
 
Türkiye Cumhuriyeti açısından, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nin konumu bir başka faktör olarak bulunmaktadır. Kıbrıs Türk ve Greklerin (Yunanlılar – Abhazyam.com) birleştirilmesi için  Avrupa Birliği (AB) çabalarıyla oluşturulan bir proje olarak bulunmaktadır, ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan taktik olarak bu fikri veto etmektedir, Büyük Britanya’nın batmayan uçak gemisi – Aynen Güney Kıbrıs gibi, Kuzey Kıbrıs’da Türkiye’nin batmayan uçak gemisi ve Türk askerinin adada kalacağını göstermektedir. 
 
Kolerov “Kürdistan sorunu, sadece Suriye’nin geleceği açısında değil, Türkiye’nin kaderini de etkileyecek önemli bir unsur olarak duruyor” diyerek açıkladı. “Bağımsız Kürdistan” Batı projesidir ve bu projenin, Rusların projesinden daha fazla yaşama şansı bulunuyor. Kolerov “Kürdistan, Türkiye’yi Rusya ile ittfak kurma konusunda, daha fazla şüpheci davranmaya doğru itiyor” dedi.
 
Böylece, Karadeniz Bölgesinde ana eksen – Bu, askeri – siyasi rekabet, ekonomik işbirliği ve Rusya ile Türkiye arasında soğuk savaş.
 
Blindiği üzere, Kış Okulu CIRP (Зимняя школа CIRP) tarafından, 6 – 9 Şubat tarihleri arasında Veliky Novgorod şehrinde, “Baltık – Karadeniz Büyük Bölge: Yeni Gerçeklik, Çatışma ya da İşbirliği. Adı altında bir konferans gerçekleştirildi. Konferans, Rusya’nın çeşitli bölgeleri, Baltık Ülkeleri, Türkiye, Tacikistan, Kazakistan, Polonya, Gürcistan, Belarus’tan lisans ve lisans üstü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.                
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2237887.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.