RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Şubat 2017, Perşembe 13:03:55 tarihnde eklendi. 497 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan AB Vizesi Açıklaması

GRİGORY KARASİN “AVRUPA BİRLİĞİ, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA VATANDAŞLARININ VİZE SORUNLARINI ÇÖZMEK ZORUNDA!”
Rusya’dan AB Vizesi Açıklaması
09/02/2017. Moskova. 7 Şubat. INTERFAX.RU. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Avrupa Birliğinin (AB) (EC) Gürcistan vatandaşlarına karşı uygulamış olduğu vizesiz rejimin uzatılması kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. 
 
Grigory Karasin, Prag şehrinde, Gürcistan Başbakanı Rusya ile İlşkiler Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze ile Salı günü yapmış olduğu görüşme öncesinde Gürcü gazetecilere “Avrupa Birliğinin, Gürcistan vatandaşlarına vizsiz rejim uygulaması olumlu bir gelişme. Gürcistan, son beş yıl içerisinde, Avrupa Birliğinin, sorunların kaldırılması için tüm gereksinimlerini karşılamak amacıyla epey çalıştı. Bizler, Avrupa Birliğinden, Abhazya ve Güney Osetya vatandaşları için uygulamış olduğu vize kısıtlamalarını kaldırmasını da bekliyoruz, Avrupa onlara Gürcistan vatandaşı olmadıkları için hiçbir vize vermiyor, ancak böyle bir uygulamayı insani bir yaklaşım olarak görmüyoruz” dedi.
 
Karasin’e göre, Rus tarafı olarak, Abhazya ve Güney Osetya vatandaşlarına karşı uygulanan vize kısıtlamalarının kaldırılması için Avrupa Birliği’nde gündeme getrecekler. 
 
Karasin “Rusya ve Gürcistan ilişkilerine gelince. Bizler, Gürcistan vatandaşlarına uygulanacak olan vizesiz rejime hiçbir biçimde karşı değiliz, ancak bizlerin diplomatic ilişkilerimiz bulunmuyor ve bu iki konu birbiriyle ilişkilidir. Bu doğrultuda çalışmak gerekir” dedi.      
 
Kaynak: http://www.interfax.ru/russia/548857
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.