RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ocak 2017, Cuma 14:17:33 tarihnde eklendi. 860 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Türk Balıkçı İhlali

TÜRK BALIKÇI TEKNELERİ, ABHAZYA KARASULARINI İHLAL EDEREK, YASADIŞI YOLLARDAN HAMSİ AVLIYORLAR
Abhazya’da Türk Balıkçı İhlali
27/01/2017.  Suhum. 26 Ocak. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Avcılık ve Balıkçılık Federasyonu üyesi Robert Djopua, yapmış olduğu açıklamada Abhazya Karasularında avlanan balıkçı teknekerinin onlarca kez kuralları ihlal ettiğini açıkladı.
 
Abhazya ve Balıkçılık Federasyonu üyeleri, balık stoğunda alarm zillerinin çaldığını belirttiler. Deniz avcılığı sezonunun başından bu yana hamsi ve istavrit avlayan balıkçı teknelerinin, cumhuriyetin ekolojik alan normlarını ihlal ettiklerini belirttiler. Balıkçı teknelerinin sahile en az 500 metre yakın bölge civarında avlanmalarının gereektiğini belirten üyeler, teknelerin 100 metre ve daha yakın bölgelerde balık avladıklarını söylediler.
 
Abhazya Avcılık ve Balıkçılık Federasyonu Başkanı Albert Bandarenko, Gagra ve Pitsunda sahillerinde avlanan balıkçı tekneleri tarafından 500 metrelik alanine  ihlal edilmesinin video çekiminin yapıldığını ve federasyonun internet sayfasında yayınladıklarını açıkladı. (Video çekimi için Bknz: https://www.youtube.com/watch?v=RYg_Sbsz7ac )
 
(Not: Abhazya Karasuları içerisinde Hamsi ve İstavrit balığı avlayan teknelerini tamamının, TC Tekneleri olduğu video ve fotoğraf görüntülerinde görülmektedir. TC’li balıkçılar kendi karasularınıdaki Hamsi ve İstavrit’i yok ettiler, sıra Abhazya Karasularında, Abhazya Cumhuriyeti yetkilileri ciddi önlem almazlarsa Abhazya’da da balık yok olacaktır. Abhazyam.com olarak yetkilieri uyarıyoruz.)
 
Bandarenko, Gagra ve Pitsunda sahillerinden yapılan video çekimlerin ölçümlerinde lazer telemetre tekniğinin kullanıldığını ve ihlallerin sabitlendiğini belirtti. Çekimlerin Gagra ve Pitsunda sahillerinde yapıldığını ve birçok video ve fotoğraf ın mevcut olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Banderenko, son on gün içerisinde halkın bu eylemleri protesto ettiklerini, konuyu hükümet yetkililerine ilettiklerini, 20 Ocak’ta Gagra’da Tarım Bakanı Daur Tarba ve Abhazya Çevre Baş Mühendisi Savely Çitananva ile toplantı yapıldığını, sorunları aktardıklarını, istemlerini gemilerin 500 metrelik alana çekilmesini, avlanma sahasının 1 km sonrası alan içerisine getirilmesi gerektiği olarak belirttiklerini açıkladı. 
 
Bandarenko, “Toplantıda, bizlerin kaygılarını paylaştıklarını, hükümet yetkilileri ile Suhum’da daha ayrıntılı bir görüşme yapmak için davette bulundular. Bize gerekli önlemlerln derhal alınacağını da belirttiler. Ancak geçen 2 gün içerisinde ihlallerin devam ettiğini, ayrıca balıkçı tekne sayısısnında çoğaldığını gözlemledik” dedi. 
 
Bandarenko, yapılan avlanmaların yasal olmadığını, balıkların ebatlarının çok küçük olduğunu, derhal önlemler alınmazsa, önümüzdeki yıllarda sorunun daha da büyüyeceğini, Hamsi ve İstavrit üreme alanlarının yok olacağını söyledi. 
 
Abhazya Çevre Baş Mühendisi Çitanava, basına vermiş olduğu bilgide, ihlal yapıldığını doğruladı, kendilerine 11 gemiye ceza verildiğini söylediklerini, teknelere para çezası verildiğini, bunun da çok düşük olduğunu, bu ceza oranının artırılması gerektiğini, Abhazya karasularının Rus FSB Sınır Muhafızlığı tarafından korunduğunu, konu ile ilgili olarak onlarla görüştüklerini söyledi.
 
Robert Bandarenko, Gagra ve Pitsunda sahillerinde yapılan araştırmalarda son günlerde gemilerin bölgede görülmediğini, gemilerin Suhum tarafına gitmiş olabileceklerini, ancak ne yazık ki, sorunun çözülemediğini, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com         

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.