RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ocak 2017, Çarşamba 14:59:31 tarihnde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Abazin Birliği

III. ULUSLARARASI ABHAZ – ABAZİN: DİL, TARİH VE KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI TOPLANTISI SUHUM’DA GERÇEKLEŞİYOR
Abhaz – Abazin Birliği
25/01/2017. Suhum. 25 Ocak. Abhazya – İnform. Julia Solovieva. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cuhmuriyeti Başşehri Suhum’da 27 Ocak 2016 tarihinde, III. Ululslararası Abhaz – Abazin: Dil, Tarih ve Kültürel Mirasın Korunması Yuvarlak Masa Toplantısı düzenleniyor.
 
III. Toplantı, önceki iki toplantı gibi, Abhaz – Abazin dil, tarih ve kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi ile ilgili olarak bilim insanlarının ortak çalışması amacını güdüyor. Organizasyon, Abhazya Bilimler Akademisi ve “Alaşara” «Алашара» Sivil Toplum Kuruluşu tarafından, Abhaz – Abazin Etnik Toplumunun uluslararası arenada geliştirilmesi ve korunması amacıyla 2015 yılının başlarında imzalanan işbirliği anlaşması ile gerçekleştirilmeye başlandı.
 
İlk iki toplantı, Çerkessk ve Suhum’da dönüşümlü olarak gerçekleştirildi. Toplantılarda, bilim insanları, organizasyonun amaçları ve çalışma programları, hedefleri ile ilgili görüşmelerde bulundular. 2016 – 2026 yılları arasında çalışacak olan bir komisyon kuruldu ve “Alaşara” «Алашара» STK Başkanı, Abhazya Bilimler akademisi Şeref Üyesi, Bilim İnsanı Musa Ekzekov, komisyon başkanlığına seçildi, ayrıca Abhaz Bilimler akademisi Başkanı Zurab Djopua bilim danışmanı olarak görev yapacak.
 
III. Toplantıda, bilim insanları Abhaz – Abazin Dili, Tarihi ve Kültürel Mirasın korunması ve Geliştirilmesi ile ilgili olarak tezlerini sunacaklar. Toplantıda, sadece Abhazya – Karaçay Çerkesk’te yaşayanler ile ilgli olarak değil, diğer ülkelerde yaşayan vatandaşların, dil, tarih ve kültürel miraslarının korunması ile ilgili de çalışmalar yapılacak. 
 
Suhum’daki toplantıya, Karaçay – Çerkesk’ten Sergei Pazov, Mihail Tkhaiytsukov, Pyotr Chekalov, Kakhun Gojev ve diğer bilim insanı ve uzmanlar katılıyor. Toplantının başkanlığını Abhazya Bilimler Akademisi Başkanı Zurab Djopua ve “Alaşara” «Алашара» STK Başkanı Musa Ekzekov yapacaklar. 
 
Toplantıda, seçkin devlet adamlarıda hazır bulunacak, Karaçay – Çerkes Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Murat Ozov ve Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Beslan Bartsız’da toplantıda katılımcı olarak bulunacaklar. 
 
Kaynak:  www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com 
      

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.