RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2017, Cumartesi 12:31:57 tarihnde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Rusya Anlaşması

RUSYA DEVLET DUMASI, ABHAZYA – RUSYA SUÇLULARIN İADESİ ANLAŞMASINI ONAYLADI
Abhazya – Rusya Anlaşması
21/0172017. Moskova. 20 Ocak 2017. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, Rusya Federasyonu Devlet Duması, 20 Ocak 2017 tarihli oturumunda, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında hükümlülerin iadesi anlaşmasını onayladı ve bu iade ile ilgili harcamaları yıllık bütçe programına ekledi.
 
Taraflar arasındaki anlaşma 28 Mayıs 2015 Tarihinde imzalanmıştı. Anlaşma, iki ülke adli kurumlarında hapis cezasına çarptırılan hükümlülerin transerleriyle ilgili hususları düzenliyor. Anlaşma gereğince, her iki taraf, ülkelerinde bulunan yasalar çerçevesinde, iade edilen ve o ülkelerin topraklarında ceza alan hükümlülerin verilen ceza oranının kendi ülkelerinde sürdürmesini granti ediyorlar.
 
Rusya Dumasının onayladığı belge, hükümlülülerin tahliye koşullarını tanımlıyor, iade istemleri ve bu istemlere verilen yanıtların yerine getirilmesini düzenliyor.
 
Rusya Adalet Bakan yardımcısı Maksim Travnikov tarafından verilen bilgiye göre, Birçok Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı, Rus ceza infaz kurumunda kendilerine verilen cezalarının hükümlülüklerini çekmekte ve aynı zamanda Rus vatandaşları da Abhazya ceza infaz kurumlarında cezalarını çekmekteler. Bu sorunun çözümü aciliyet kazanmıştır. Bakan Yardımcısına göre, 186 Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı, Rus ceza infaz kurumlarında, 20 Rusya Federasyonu vatandaşı da Abhazya Ceza İnfaz kurumlarında bulunmaktadır.
 
Anlaşmanın gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan ek harcamalar sözleşmeye eklenerek, Adalet Bakanlığı ve Federal Cezaevleri Servisi için bütçeye katkı sağlanmış oldu.         
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2229248.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Nejat Ayudzba - Turkiyeli suclular yandi
Yillardir Turkiye'de her turlu pis ise bulasip Abhazyaya kacmis ve "vatansever" gorunumu altinda kendini saklamaya calisanlar simdi yandi. Abhazyayi "cok vatansever" gibi gorunup kacacak yerden baska bir sey olarak dusunmeyenler umarim derhal teslim edilir.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.