RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ocak 2017, Çarşamba 12:26:21 tarihnde eklendi. 568 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Gal Oyunu Sürüyor

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI MARGVELASHVİLİ, RUSYA’NIN ABHAZYA’DAKİ EYLEMLERİNİ PROTESTO ETTİ
Gürcistan’ın Gal Oyunu Sürüyor
11/01/2017. Tiflis. 10 Ocak. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, yapmış olduğu açıklamada, Abhazya’da bulunan Rus “İşgal Güçlerinin” (gürcistan, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımadığı için, Abhazya’da bulunan Rus Askeri Güçlerini, işgalci olarak tanımlamaktadır – Abhazyam.com) Tsebelda köyünde bulunan ve XIX. Yüzyıldan kalma Polonyakilisesi ve mezarlığını, bilinçli olarak tahrip etme girişiminde bulunmasından endişe ettiğini belirtti. 
 
Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın Servisi açıklamasında “Rusya Federasyonu işgal güçlerinin Abhazya’nın Tsebelda köyünde bulunan tarihi eserleri tahrip etmesinden derin endişe duymaktayım. Rusya Federasyonu askeri polygon inşaaatı yapmak amacıyla XIX. Yüzyıldan kalma tarihi Polonya mezarlığını tahrip etmektedir. Barbarlık olarak nitelendirilen bu kasıtlı eylem, 1954 Lahey Sözleşmesinin ve uluslararası hukuk anlaşmalarının ihlali anlamına gelmektedir” bilgisine yer verildi. 
 
Giorgi Marvelashvili, UNESCO ve diğer uluslararası organizasyonları, Rusya’nın Gürcistan toprakları üzerindeki bu tür eylemleri karşısında duyarlı olma çağrısında bulundu.      
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2225479.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.