RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:40:29 tarihnde eklendi. 580 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nikolay Bordyuja'nın açıklaması

NİKOLAY BORDYUJA "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN ODKB'E ÜYE OLACAKLARINI ÜMİT EDİYORUM" DEDİ
Nikolay Bordyuja'nın açıklaması 25/11/2008. 25/11/2008 Tarihinde yayınlanan "nizavisimaya gazete"'de ODKB Genel Sekreteri Nikolay BORDYUJA "ODKB Ülkeleri arasında oluşturulacak olan barış gücü kuvvetleri  ve kurumlarının oluşturulması paketi hazır duruma getirildi, şimdi üye ülkelerin bu paketi onaylaması işlemini başlatacağız." dedi.

Nikolay BORDYUJA "ODKB üyesi ülkelerin askeri personelinin sayısının belirlenmesi ve nasıl gereksinim duyulacağı, barış güçlerinin nasıl gönderileceği ve BM denetiminde çalışacağı, anlaşma belgesinde hazır duruma getirildi. Anlaşma belgesinde, ODKB Barış Gücü kuvvetlerinin BM ile dayanışma içerisinde görev yapacağı belirtiliyor. Barış gücünün görevi, sorunlu bölgede düzeni bir şemsiye gibi çalışarak sağlamaktır. Barış gücü tarafların birbirlerini parçalamasına izin vermez. Barış gücünün görevleri içerisinde,  gelişen olaylarda sorunların çıkmasına olanak sağlamaz ve politik çözümlere karışmaz, görevi taraflar arasında kan dökülmesini engellemektir" dedi.

Nikolay BORDYUJA "ağustos ayında yaşanan savaş, ne kadar barış gücü kuvvetlerine  gereksinim duyulduğunu bizlere göstermiştir. Abhazya ve Güney Osetya, ODKB'e katılabilirler, sadece bu ülkelerin bütün üye ülkeler tarafından bağımsızlıklarının nasıl kabul edileceği sorununun çözümü kalıyor. Şimdilik bu sağlanmış değil, ancak, yakın gelecekte bunun sağlanacağını ümit ediyorum. Eğer üye ülkeler, bağımsızlıkları kabul eder ve ODKB'e üyeliklerini onaylar ise sorunlar kısa süre içerisinde olumlu bir biçimde çözülecektir" vurgulamasında bulundu.

Nikolay BORDYUJA; ODKB'nin aralık ayı içerisinde Astana'da yapılacak olan resmi olmayan toplantısında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının kabul edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya verdiği yanıtta "benim düşünceme göre, bu gibi çözümler bu tür toplantılarda karara bağlanmaz, bir çok kişi 05 Eylül'de Moskova'da yapılan ODKB toplantısında bunu bekledi, ancak Rusya Federasyonu Başkanı Dimitri MEDVEDEV; bağımsızlıkların tanınmasının toplu olarak yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bu kararın her ülke devletlerinin kendi özgür kararları ile verilmesi gerektiğini söyledi. Ve, sonra, eğer ODKB toplantısında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması kararı alınır ise, Rusya'nın müdahalesi sonucunda alındığı izlenimi uyanır. Bütün ülkeler kendi bağımsız kararları ile bu ülkelerin bağımsızlıkları ile ilgili kararlarını belirlesinler" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.