RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Aralık 2016, Cumartesi 14:25:49 tarihnde eklendi. 416 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Dünya Liderlerine Mesaj

V. PUTİN, ABHAZYA D. BAŞKANI R. HADJİMBA, GÜNEY OSETYA D. BAŞKANI L. TİBİLOV VE TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI R. TAYYİP ERDOĞAN’IN YENİ YILINI KUTLADI
Putin’den Dünya Liderlerine Mesaj
31/12/2016. Moskova. 30 Aralık. Kremlin. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin. Abhazya, Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Leonid Tibilov ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, BDT, ABD, Çin, Avrupa ve diğer dünya devlet başkanlarının yeni yılını ve Noel Bayramını kutlayan bir mesaj yayınladı.
 
*****
 
Vladimir Putin, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba’ya gönderdiği yeni yıl ve Noel Bayramı kutlama mesajında; Abhazya – Rusya ilişkilerinin, ittifak ve stratejik ortaklık ruhu içerisinde etkin bir biçimde geliştirilmesini överek, karşılıklı çıkar ilişkilerine bağlı olarak, ticari – ekonomik, bilim- teknoloji ve insani ilişkilerdeki etkin bir işbirliğine önem verdiğini, ayrıca bölgedeki güvenli ve istikrarlı bir ortamın sağlanmasına katkıda bulunulduğunu belirtti.
 
*****

Vladimir Putin, Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Leonid Tibilov’a gönderdiği yeni yıl ve Noel Bayramı kutlama mesajında; Geçtiğimiz yıl içerisinde ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini teşvik, bölgesel güvenlik ve istikrar ortamının güçlendirilmesi çalışmalarına övgüde bulunarak, Ruaya – Güney Osetya arasında imzalanan ittifak ve entegrasyon anlaşmasına verdiği önemi belirtti.

*****
 
Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği 2017 Yeni Yıl Kutlama Mesajında; Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin, zor bir dönemden geçerek yavaş, yavaş normalleşme sürecinin başlatılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, siyasi, ekonomik, insani, bilimsel ve teknik ve tüm alanlarda yaşanan karmaşık ilişkilerin düzene girmesine önem verdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı, bütün bunlara ek olarak mesajında, Avrasya bölgesindeki istikrar ve güvenliğin sağlanmasında, iki ülke halklarının çıkarlarına uygun olarak, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla, bölgesel ve uluslararası gündemin sorunlarına acil çözüm bulma çalışmalarında işbirliğinin sürdürüleceğinden emin olduğunu belirtti.                 
 
Kaynak: http://www.kremlin.ru/events/president/news/53680
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.