RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Aralık 2016, Cuma 17:21:57 tarihnde eklendi. 1004 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzlaşı Sağlandı

ABHAZYA PARLAMENTOSU GARANTÖRLÜĞÜNDE, DEVLET YÖNETİMİ VE MUHALEFET ARASINDA, UZLAŞICI BİR ÇÖZÜM BULUNDU
Uzlaşı Sağlandı
16/12/2016. Suhum. 16 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Yönetimi ve Muhalefet arasında, ülkedeki siyasi ortamın istikrara kavuşturulması amacıyla bir anlaşmaya varıldı. 
 
“İnterfaks” "Интерфакс" Haber Ajansının “Birleşik Abhazya” "Единая Абхазия" Parti Başkanı Sergey Şamba’dan aldığı bilgiye göre, “Muhalefet, Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mirab Kişmariya’nın arabuluculuğu ile yapılan görüşmelerde, Devlet Başkanı Raul Hacımba’nın önerilerini kabul etti.”
 
Uzlaşı protokünde, muhalefete, Başbakan 1. Yardımcılığı, Başsavcılık, Merkez Seçim Kurulunda 4 üyelik, Anayasa Mahkemesinin daha seçilmeyen 2 üyeliği verildi. Ayrıca, Muhalefete, Bakan yardımcılıkları ve devlet kadrolarında bölüm başkanlıkları önerildi.
 
Parlamentoda ise, milletvekilleri, devlet başkanı ve parlamento arasındaki güçler dengesini yeniden belirlemek amacıyla, Anayasada değişiklik yapılması için çalışmalara başlayacak.
 
Bugün, 16 Aralık Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Parlamento Başkanı Valery Bganba ve Muhalefet Birliği Eşbaşkanı Aslan Bjania arasında, uzlaşı protokolunun imzalanması bekleniyor. 
 
Abhazya Parlamentosu, Anlaşmanın, Parlamentonun garantörlüğünde yürütülmesi garantisinin verildiğini açıkladı. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.