RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:38:10 tarihnde eklendi. 694 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba'dan değerlendirme

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA'NIN ÖNÜNDEKİ ÖDEV, ÜLKE GÜVENLİĞİ VE SOSYO-EKONOMİK GELİŞİMİNİN SAĞLANMASIDIR"
Şamba'dan değerlendirme 25/11/2008. Apsnypress haber ajansının Abhazya Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan aldığı bilgiye göre, Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; "Adalet Düzenine Geçiş Sorunlarının Uluslararası Çözüm Merkezi " danışmanı Magdalena FRİÇAVOY ile Suhum'da görüşmelerde bulundu.

Sergey ŞAMBA ve Magdelena FRİÇAYOV arasında yapılan buluşmada, taraflar, Abhazya'nın değişen yeni statüsünün, Abhazya-Gürcistan sorunları açısından yeniden değerlendirilmesi konuları üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Sergey ŞAMBA; Abhazya'nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınmasında sonra ülkelerinin önünde iki ödevin bulunduğunu belirterek "ülkenin güvenliğinin ve sosyal-ekonomik gelişimininin sağlanmasıdır" dedi.

Sergey ŞAMBA "bundan sonra, Abhazya ve Rusya arasında imzalanan dostluk ve işbiriliği anlaşmasına göre taraflar arasında ki çalışma alanlarında ve bakanlıklar arasında kurulacak olan anlaşmaların hazırlanması için iki ülkenin bakanlıkları karşılıklı olarak çalışmaları sürdürecektir" dedi.

Sergey ŞAMBA "ülkenin bağımsızlığının rusya tarafından tanınması sayesinde ülke içerisinde güvenlik ortamı ve buna bağlı olarak da yatırım yapma ortamı yaratılmış oldu, bu gelişmeler de ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlamış oldu" açılamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA; Medvedev-Sarkozy Anlaşması inisiyatifi içerisinde Cenevre görüşmelerindeki sorunlara değinerek "Abhazya tarafı olarak, adalet ve uzlaşı yaklaşımları temelinde her türlü ilişkiye hazırız. Abhazya tarafı olarak, BM tarafından getirilen önerilere, görüşmeler sırasında ki bütün sorunların çözümüne, bölgenin güvenliğinin sağlanmasına ve göçmenlerin sorunların çözümüne ilişkin ciddi açıklamalar getirildi" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.