RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Aralık 2016, Çarşamba 14:58:46 tarihnde eklendi. 650 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bjania, Gazetecilerle Görüştü

ASLAN BJANİA “SİVİL POLİS, SİZE BAZI TALİMATLAR İLETECEĞİM DEDİ. KİMİN TALİMATI? DEYİNCE (TAHMİN EDİN) DEDİ.
Bjania, Gazetecilerle Görüştü
07/12/2016. Suhum. 6 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti Muhalefet Birliği Eşbaşkanı Aslan Bjania, Sochi şehrinde güvenlik kuvvetlerince gözaltına alınmasının ayrıntılarını, gazeteciler ile paylaştı.
 
Gazeteciler: Sn. Bjania, Sochi’de tutuklanmanız ve nedenlerini anlatmak için söz vermiştiniz. Ayrıca konuşmanızda, elinizde, gözaltına alınmanızın Abhazya Devlet Yetkililerinin bilgisi dahilinde yapıldığını kanıtlayan belgelerin bulunduğunu söylemiştiniz.
 
Aslan Bjania: Hayır. Böyle bir belge bulunmuyor. Suçlamalar ile ilgili, benim suçuzluğumu kanıtlayan belgeler bulunuyor. Benimle ilgili olanlardır.

Ben, 2014 baharında, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı tarafından tarafıma verieln bir silah ile ödüllendirildim. 2015 yılında, bu silahla ilgili olarak Rusya Federasyonu toprakları üzerinde bulundurma koşullarını, tüm yasal kurallara uyarak yerine getirdim ve benim elimde, Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı tarafından verilen, yasal olarak silah bulundurma belgem bulunuyor. Ayrıca, ben yüzlerce kez havayolu yolculuklarımda bulundum ve yanımda silahım da bulunuyordu. Silahlar, plis yetkilileri tarafından, kimlik ve silah numarası kontrolü ve tespiti yapılarak teslim alınır, kutuya konulur, bu işlemin prosedürü böyledir. Daha sonra, havaalanına inildiğinde, varış yerinde, silah sahibine teslim edilir. Moskova’da kaldığım süre içerisinde de kendime özel eşyalarımı sakladığım bir kasa bulunmaktadır. Daha önceleri, Rusya Federasyonu toprakları üzerinde, silahım ile ilgili hiçbir zaman sorun çıkmamıştı.

2 Aralık, Cuma günü, Sochi’deki dairemde bulunuyordum. Evimden, iki arkadaşımla birlikte çıktık, arabamla 80 metre daha gitmeden, bir polis devriyesi tarafından durduruldum. Arabaları bulunuyordu ve aracın belgelerini görmek istediler. Bende belgeleri gösterdim, onlarda benim alkollü olduğumu iddia ettiler ve birlikte kontrol yapmak istediklerini söylediler. Onlar, araba ile hareket etmemi engellediler, bende arabadan çıktım. Polisler, arabanın bagajını kontrol ettiler ve kendileri ile birlikte gelmemi söylediler. Ben de kabul ettim. Aynı zamanda onların arabasının camları karanlıktı, içerisinden 35 yaşlarında sivil giyimli birisi çıktı. Onu tanımıyordum, yanıma geldi ve benimle biraz konuşmak istediğini söyledi. Kenara çekildik ve bana iletmesi gereken talimatlar olduğunu söyledi: Ben de ona kim olduğunu ve ona bu talimatları kimn verdiğini sordum: O da “Tahmin Edin” dedi. Öyle dedi ve kendini tanıtmadı. O bana, kendisine, benim Abhazya Devleti, Rusya Devleti, Rusya Federasyonu için tehdit unsuru oluşturduğumu iletmesi talimatını verdiklerini belirtti. Daha sonra, bir başka arabaya bindi ve gitti. Ve ben, polislerin arabasına bindim, onlarla birlikte Sochi’de doktora gittik. Aracımda, bizleri takip etti. Nedense Sochi’de doktorlar yoktu, beni Adlere getirdiler. Arabamı durdurduklarında,çıkarken, hediye silahımı ve eşyalarımı arabanın içerisinde bırakmıştım. Arabayı, Gorki caddesi 60 No.daki Sochi Emniyet Müdürlüğü Binasında, içindeki yolcularla birlikte bıraktılar. Beni Adler’deki polikliniğe götürdüler. Orada yapılan alkol muayenesinde, sıfır alkol oranı çıktı. Daha sonra, uyuşturucu muayenesine götürdüler. O da temiz çıktı. Belgeler bende mevcut.

Daha sonra, beni emniyet müdürlüğüne götürdüler, arabam durdurlduğunda yapılan aramada, hediye silah bulundu. Onlar, bana silah belgelerinin doğruluğunun kontrol edileceğini söylediler, ve aniden belgelerin gerçek olamıyabileceğini belirterek bir kez daha silahı kontrol etmek istediler. Bu biçimde, beni gece boyunce geç saatlere kadar tuttular. Daha sonra, polisler beni eve götürdüler ve ben onlara silahımı koruduğum yeri gösterdim. Aslında, benim Sochi’deki dairemde kasa bulunmuyordu ve koruma yerinin olmasının yasalara aykırı olduğu belirtildi. İdari, suç olarak belirtilen (RF 20 CK 9. Maddesi) eylemin ceza bedeli 1500 Ruble olarak öngörülmektedir. Gece yarısı saat 24:00’de bizler, yarın arabamyı almaya gelip cezayı ödemem konusunda anlaşarak ayrıldık. 

İkinci gün, bana söylenilen adrese gittim ve bana kefalet ile ilgili belge imzalatmak istediler. Bende böyle bir belge imzalamayı reddettim. Bende, gerekirse kısa süre içerisinde gitmek üzere hazır olduğumu belirten bir anlaşmayı imzaladım. Herşey bu biçimde bitti gibi. Arabayı bana vermediler. Ben onu almayı düşünmedim. Biz taksi tutarak sınıra gittik. Görevli, telefonla arayarak, Xosta’daki karakola gitmemi istedi. Bu olay, 14:00’de oldu, 5- 10 Dakika içinde orada oldum. Ve orada, sonuç olarak dört saat geçirdim. Orada, polis memurları vardı, “benzer oyunları oynamayı” reddettiler. Bu tür insanlarda bulunuyor. Nelerin yaşandığını anladıklarında (kimlerin onlara baskı yaptığı, ve bu baskıyı beğenmedikleri yüzlerindeki davranışlarından belli oluyordu), bir polis memuru yanıma geldi ve bana “Ben şimdi gidiyorum, kapı açık. Sizde gidebilirsiniz” dedi. Ben de çıktım.
 
(Not: Söyleşi uzun olduğu için, geriye kalan bölümü daha sonra yayınlanacak. Abhazyam.com )
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.