RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2016, Perşembe 17:01:41 tarihnde eklendi. 800 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hadjimba, Putin Görüştü

VLADİMİR PUTİN’DEN UYARI “ABHAZYA’DAKİ İÇ POLİTİK GELİŞMELERİN, HUKUK DIŞINA TAŞMAMASINI UMUYORUM”
Hadjimba, Putin Görüştü
01/12/2016. Moskova. 1 Aralık 2016. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Aralık Perşembe günü, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ile görüştü. Devlet Başkanı, Abhazya ile ilişkilerin sıkıntılı olabileceğini belirti. Abhazya’daki siyasi olayların kontrol altına alınabileceğinin önemine vurgu yaptı.
 
Putin “Bizler, elbette ki Abhazya’da sıkıntılı bir siyasal sürecin yaşandığını görüyoruz. Hemen, söylemek gerekirse, her ülkede, her toplumda normal olarak yaşanan sıkıntılar görülmekte. Ancak, bizler, yaşanan gelişmelerin kontrol altında tututlacağı ve hukuk zemininin ötesine geçmeyeceğini güçlü olarak ummak istiyoruz. Alsi takdirde, bizim, ekonomik işbirliği planlarını yaşama geçirmemiz zor olacaktır. Doğal olarak, bu tür iç sarsıntılar yaşandığında, ne yol, ne hastane ne de okula zaman ayrılabilir” dedi.
 
Putin, iki ülke arasında 9 Milyar Rubleyi bulan yatırım paketi hakkında konuşarak “Bizler tarafından zaten, yeni yapılanmaya bağlı olarak 9 Milyar Ruble’den fazla tutarı olan bir paket oluşturuldu. Bunun 700 Milyon Ruble tutarındaki proje onaylanmış durumda bulunuyor” dedi.
 
Putin, bu projeler uygulanırken, detaylı bir biçimde incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Bizler, bundan çok umutluyuz ve öyle olacaktır” dedi.
 
Devlet Başkanı, Rusya ve Abhazya ilişkilerine vurgu yaparak – “Gerçekten, eşşiz ve kardeşçe bir tutum içerisinde” dedi. Putin, iki ülke arasında yasal çerçeve içerisinde 100’den fazla anlaşma yapıldığını ve ayrıca 30 anlaşmanın hazırlık aşamasında bulunduğunu hatırlattı.
 
Putin, askeri alanlardaki işbirliğini hatırlattı ve Abhazya’nın anlaşmayı onayladığını vurguladı ve Rusya’nın, artık bu konu hakkındaki iç prosedürlerini gerçekleştiğini hatırlattı.                   
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2212433.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.