RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2016, Çarşamba 21:00:50 tarihnde eklendi. 526 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aruaa Toplantısı

RAUL HADJİMBA “EĞER TÜM HALK TOPLANIR VE GİTMEMİ İSTERSE, GİDERİM!”
Aruaa Toplantısı
30/11/2016. Suhum. 30 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” «Аруаа» tarafından Devlet Başkanı Raul Hadjimba’ya destek amacı ile, Başbakanlık Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Hükümete destek veren “Ulusal Birlik”Partisi, «Форум Народного единства», hükümet yetkilileri, ulusal Meclisdeki bazı milletvekilleri hazır bulundular. 
 
Toplantı, aslında Abhaz Dram Tiyatro Meydanı’nda, Devlet Başkanı Raul Hadjimba’nın politikalarını destekmlemek amacıyla bir miting olarak planlanmıştı. Ancak yağmur nedeniyle, miting Bakanlar Kurulu toplantı salonuna taşındı.
 
Toplantıda, konuşma yapan Devlet Başkan Danışmanı Vladimir Zantariya, ülkedeki siyasi durumun oldukça gergin bir durumda olduğunu belirtti. “Bu durum ülkedeki subjektif ve objektif nedenlere dayanmaktadır. Ancak, tüm aklı başında güçler, mevcut siyasi ayrılıkların üstesinden gelebilmek için, hükümet ve muhalafet arasında yapılacak olan yapıcı diyalog ile mümkün olacağını belirtiyorlar” dedi.
 
Zantariya, ülkedeki sosyal – ekonomik alanlardaki gelişmeleri kaydederek, Raul Hadjimba’nın Moskova’ya yapacağı ziyaretten yüksek beklentilerin olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Toplantıdaki tüm konuşmacılar, Raul Hadjimba’ya Moskova ziyaretinde başarılar dilediler. Raul Hadjimba’ya karşı muhalefet tarafından “yapıcı olmayan” bir politika izlendiğini belirttiler.     
 
Raul Hadlimba, toplantı sırasında bir konuşma yaptı. Konuşmasına, katılımcılara, kendisine vermiş oldukları destek için teşekkür ederek başladı.
 
Hadjimba “Devlet Başkanını halk seçer, bireylerin kendi çıkar doğrultularıne göre hareket etmez. Eğer, tüm halk gitmemi isterse, giderim.” Dedi.  
 
Devlet Başkanı, devlet bütçesinin üç yıl içerisnde 7 – 8 Milyar Ruble arttığını, paranın çalınması gibi bir şeyin olamayacağını, parayı değerlendirmek için başka yolar deneyeceklerini, rusya’nın kendilerinin bağımsızlığını tanıdığını ve bunun değişmeyeceğini, ülkelerinin egemen bir devlet olduğunu sözlerine ekledi.
 
Hadjimba, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 1 Aralık’ta toplantı yapacaklarını, görüşme sırasında ikili işşbirliği konularını ele alacaklarını söyledi.
 
Hadjimba “Bizler, toplantıda, Demiryolları kredisi borcu konusunu da ele alacağız” dedi.
 
Hadjimba, ayrıca Abhazya’nın enerji sektörünün gelişimini de görüşmeyi planladıklarını söyleyerek “Enerji sorununu hızlı bir çözüme ulaştırmak gerekir, durumu düzeltmek mümkün olmayabilir ve bizler yarın İngurGES’in olanaklarını kullanamayabiliriz” dedi.     
 
Ayrıca Abhazya enerji sektörünün gelişimini görüşmeyi planlıyor. "Enerji soru daha iyi olabilir ve yarın fırsatlar IngurGES kullanmak mümkün olmayacaktır durum olarak hızlı bir çözüm gerektiren", - Raul Hacımba söyledi.
 
Başkan konuşmasında, muhalefetin ülkedeki ekononmik durumun kötüye gittiği konusundaki iddialarının ve Moskova ziyaretinde Abhazya’nın egemenlik haklarını kısatlayıcı temaslarda bulunacağı söylemlerinin doğru olmadığını vurguladı.
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.