RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Kasım 2016, Salı 10:46:20 tarihnde eklendi. 533 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Suriye Mitingi

RAUL HADJİMBA “SURİYE’DEKİ SAVAŞTA, BÖLGEDEKİ BAZI ÜLKELERİN SORUMSUZ SİYASETÇİLERİ, TERÖRE DESTEK VERİYOR!”
 Abhazya’da Suriye Mitingi
22/11/2016. Suhum. 21 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Örgütü’ne (BM) Suriye krizinin, sadece barışçıl yöntemler kullanılarak, Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasını taahhüt altına alan bir kararı onaylaması çağrısında bulundu. 
 
21 Kasım Pazartesi günü, Abhazya Cumhuriyeti başşehri Suhum’da, Suriye’ye destek mitingi düzenlendi. Miting, Abhazya Devleti Geriye Dönüş Komitesi tarafından düzenlendi. Mitingin amacı, Suriye devleti ve halkına moral ve Rusya Federasyonu’nun yardımlarına destek amacını taşıdı. 
 
Mitingde konuşma yapan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, konuşmasında “Bugün bizler burada, Suriye Devleti ve halkına destek ve dayanışma içerisinde bulunduğumuzu açık bir biçimde belirtmek amacı ile toplandık. Savaş, sadece Suriye Devleti ve halkının gözyaşlarını akıtmak amacı ile iç politik çekişmeler doğrultusunda sürdürülmüyor, bölgede bulunan bazı ülkelerin sorumsuz siyasetçileri ve ‘Küresel Oyuncuların’ kendi amaçları doğrultusunda kullanılan yıkıcı güçler tarafından sürdürülüyor. Bunlara karşı ise bölgede Suriye devletine, sadece, Rusya, İran ve bazı diğer ülkelerin, küresel terör belasından kurtulmak amacıyla mücadele veriliyor” dedi. 
 
Hadjimba “İster beğenilsin, ister beğenilmesin, tüm dünyada, insanlığın geleceği, bizlerin mutluluğu uğruna bir mücadele sürdürülmektedir. Abhazya Cumhuryeti – Barışsever bir devlettir. Bizlerin uluslararası siyaseti, devletlerin egemenlik, eşitlik, adalet ve karşılıklı saygı ilkelerine bağlıdır. Bunlar, tüm dünya düzeninin çağdaş bir model olarak esas alacağı ortak değerlerdir. Bizler, uluslararası topluma, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin, egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğü haklarına saygı duyması çağrısını yapıyoruz. Bizler, Suriye halkı ile dayanışma içerisindeyiz” dedi. 
 
Raul Hadjimba konuşmasında, bütün ülkeleri, terörizmle mücadelede birleşme ve barışın teşviki için iletişim kurma, ekonomik ve sivil alt yapının onarılması çözümlerini bulmak amacıyla diyalog bulmaları çağrısında bulundu. 
 
Hadjimba “Abhazya, Rusya’nın, küresel güvenlik ve uluslararası barışın sağlanması amacıyla, kalkınmaya karşı tehditlerin yok edilmesine yönelik mücadelesini koşulsuz olarak desteklemektedir. Abhazya halkı adına, kardeş Suriye halkına barış, mutluluk ve refah dolu bir yaşam diliyorum” dedi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti, Suriye’de yaşanan olaylar sırasında (2013 yılından bu yana) yaklaşık 400 Adıge kökenli mülteciyi kabul etti. 
 
Miting Vdeosu: http://www.apsua.tv/rus/video/8952/
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com      

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.