RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Kasım 2016, Pazartesi 18:22:29 tarihnde eklendi. 444 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya’dan Net Açıklama

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI GRİGORY KARASİN “RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YA OLAN BAKIŞ AÇISINI ASLA DEĞİŞTİRMEZ!”
Rusya’dan Net Açıklama
21/11/2016. Moskova. 21 Kasım. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Sputnik – Belarus Haber Ajansına yapmış olduğu söyleşide, Tiflis’in resmi yetkilileri, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararındaki konumunu değiştirmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirtti.
 
Karasin “Gürcistan, bizim, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararını gözden geçirmemiz konusunda ısrarcı tutum sergiliyorlar. Bugün için bu olanaksızdır ve hiçbir zaman için gerçekleşmeyecektir. Bundan vazgeçmeliler. Bizler, bölgedeki yeni gerçeklerden söz ediyoruz” dedi.
 
Karasin, Rusya ile diplomatik ilişkilerin kopma sürecini Gürcistan’ın başlattığını hatırlattı ve “Gürcistan ile vize rejiminin serbestleşmesi sorunun çözümü bu tür yanılsamalarla olmaz” dedi.
 
Karasin “Rusya, Güney Osetya’nın bağımsızlığını savunması için yardımcı oldu ve kısa bir süre sonra Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıdı” hatırlatmasında bulundu. İki ülkenin tanınması sonrasında, dönem “Rus Karşıtlığı gelişimi ve küskünlük” sürecine girdi, ancak 2012 yılı sonunda ve Gürcistan’da yapılan seçimlerden bu yana, iktidara gelen yen yönetim, Rusya ile ilişkilerini gözden geçirme kararı aldı.
 
Bakan, iki ülke arasındaki vize rejiminin serbest bırakılması hakkında hatırlatmada bulundu: “Çözümün özü, her Rus vatandaşı, Gürcistan vatandaşını, akrabalık derecesine ve mesleğine bakmaksızın, herhangi bir sorun olmadan davet edebilmelidir. Biz şimdilik bu düzeyde bulunuyoruz” dedi.
 
Karasin, “Sosyal ilişkiler, ulaşım, ticaret alanlarında çok güçlü değişim yaşandı” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
 
2008 yılında, Gürcistan Askeri Güçleri, Güney Osetya’ya saldırısı sonrasında Rus Barış Gücü tarafından püskürtülmesi ve ayrıca Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının Moskova tarafından tanınması sonrasında, Gürcistan, Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti.              
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2207807.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.