RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Kasım 2016, Salı 18:40:19 tarihnde eklendi. 946 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sabah Gazetesi Polemiği

ABHAZYA’DAN, GÜRCİSTAN’IN ANKARA’DA BASILAN SABAH GAZETESİ, ABHAZYA TANITIM EKİNİ PROTESTOSUNA YANIT GELDİ
Sabah Gazetesi Polemiği
15/11/2016. Suhum. 15 Kasım. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan’ı Cenevre’de sürdürülen görüşmelerdeki ayrımcı politikalarından dolayı suçladı. Gürcistan, Türkiye’de yayınlanan Sabah Gazetesinin Ankara Baskısında basılan Abhazya Eki nedeniyle, türkiye’yi protesto etmişti. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlığı İnternet sitesi’nde yayınlanan bildiride, Türkiye’de yayınlanan Sabah Gazetesinin Ankara, 10 Kasım 2016 tarihli basımında yayınlanan “Sabah ABHAZYA” Ekini engellemek istemesi nedeniyle, Gürcistan’ın yakın komşusu olan Abhazya’ya karşı uygulamaya çalıştığı ayrımcı politikayı sert bir biçimde eleştirdi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bildirisinde, “Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bu olay nedeniyle, Gürcistan’ın Abhazya’ya karşı uygulamış olduğu ayrımcı politikalarını, Cenevre’de sürdürülen Görüşmeler eş başkanlarına değerlendirmelerde bulunmaları koşuluyla başvuruda bulunacaktır” bilgisine yer verildi.
 
Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ayrıca Gürcistan’ın uzun zamandan beri, Abhazya vatandaşlarının uluslararası spor, kültür ve sivil toplum çalışmalarının engellenmesi için hatırı sayılır bir çaba gösterdiği belirtiliyor. Bildiride, bütün bunlara ek olarak Gürstan’ın resmi yetkililerinin, yabancı bir ülke basın kuruluşunda yayınlanan, Abhazya gerçekleri ile ilgili öfkesinin kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bildirisi “Bizler, Bayan Tsikhelashvili’nin Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerdeki 2. Gurup olan İnsani Haklar Çalışma Gurubu’nda, Abhazya’yı Gal Bölgesinde insan haklarını ihlal etmekle suçlayan duygusal, çolayları çarpıtan konuşmalarından tanıdığımızı hatırlatmak isteriz. Ketevan Tsikhelashvili, Gürcisytan’ın Abhazya vatandaşlarının insan haklarını ihlalini amaçlayan, ayrımcı politikalarını unutmuşa benziyor” açıklamasına yer veriyor.
 
10 Kasım 2016 Tarihinde 36 bin basılan “Sabah ABHAZYA” Gazetesi, Ankara Baskısı, yoğun tyalep üzerine, bayilerde, bir kaç saat içerisinde satıldı. Gürcistan Resmi Yetkililerinin sert tepkisini çeken bu yayın nedeniyle, en sert açıklama, Gürcistan Vatandaşlık Hakları ve Uzlaşma Bakanı Ketevan Tsikhelashvili’den gelmişti.     
               
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.