RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Kasım 2016, Cumartesi 11:33:02 tarihnde eklendi. 596 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB’den Ziyaret Var

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI DAUR KOVE, AB CENEVRE EŞ BAŞKANLARI MARTHA FREEMAN VE BJORN KUEN İLE TOPLANTI DÜZENLEDİ
 AB’den Ziyaret Var
12/11/2016. Abhazya Dışişleri Web Sitesi. 11 Kasım. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda 10 Kasım Perşembe günü, Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Cenevre’de düzenlenen Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın sağlanması amacı ile düzenlenen görüşmelerde, Avrupa Birliği Eş Başkanları Martha Freeman ve Bjorn Kuen ile toplantı düzenlendi.
 
Toplantıda ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Bölüm Başkanı Tengiz Tarba’da hazır bulundular. 
 
AB Temsilcisi Bjorn Kuen, toplantı başlangıcında, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Daur Kove’ye görevinde başarılar dileyerek kutladı. Toplantıda tanışmak ve karşılıklı çıkarlar ölçüsünde görüşme fırsatı yakaladıklarından dolayı memnuniyetini belirtti.         
 
Toplantıda, özellikle Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa’daki seyahat özgürlüklerine karşı uygulanan vize politikalarının değişimi ve ayrıca Gal bölgesinde yaşanan ve yaşanacak şiddet olaylarının engellenmesi amacı ile kurulan “MPRI” (МПРИ) Mekanizmasın çalışması konuları ele alındı.
 
Daur Kove, toplantıda, Avrupa ülkelerinin çoğunluğu tarafından, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması ile ilgili olarak uygulanan politikaların, Avrupa Birliği Özgürlük Beyannamesine aykırı ve ayrımcı bir uygulama olduğunu belirtti. D. Kove ayrıca, bu konudaki ayrımcılığın ortadan kaldırılması için her vtürlü çabanın gösterileceğini sözlerine ekledi.
 
Toplantıda ayrıca, 13 – 14 Aralık 2016 Tarihinde Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de düzenlenecek olan görüşmelerin 38. Turu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.         
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4690
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.