RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Kasım 2016, Cuma 09:37:48 tarihnde eklendi. 464 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM Cenevre Eş Başkanı Görüşmesi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA, CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BM EŞ BAŞKANI ANTTİ TURUNEN İLE GÖRÜŞTÜ
BM Cenevre Eş Başkanı Görüşmesi
11/11/2016. Suhum. 10 Kasım. Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Perşembe günü, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve Cenevre’deki Görüşmelerin Eş Başkanı Antti Turunen ile görüştü.
 
Raul Hadjimba, Cenevre Görüşmelerindeki BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Antti Turunen ile yapmış olduğu görüşmede, “Ne yazık ki, Cenevre’de yapıla görüşmelerde, Abhazya’nın çözümünü istemiş olduğu sorunların birçoğu ile ilgili herhangi bir olumlu gelişme göremiyoruz” dedi.
 
Devlet Başkanı “vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünün engellenmesi ve karşılıklı kuvvet kullanımının engellenmesi gibi, benzeri birçok sorundan söz ediyoruz. Cenevre görüşmeleri, küçük olmayan hedef gütmelidir, ancak, bunun için Abhazya’nın sözlerinin dinlenilmesi gerekir” dedi.
 
Raul Hadjimba, Gal Bölgesi’ndeki Sorunların Çözümü Mekanizmasının çalışması için, Abhazya olarak hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
Devlet Başkanı “Bu konuda bazı sorunlar bulunmaktadır. Gürcü tarafının, son Gürcistan saldırısı sonrasında bize vermeleri gereken yanıtlar bulunmaktadır. Ancak ve bizlerinde istemleri bulunmaktadır. Üzülerek belirtmek isterim ki, bir kaç yıl önce kaçırılan, Sigua hakkında, bizlere, bugüne kadar Gürcistan tarafından herhangi bir bilgi verilmemiştir” diyerek sözlerine ekleme yaptı. (Konu Hk. Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/1378/abhazya-disisleri-bakanligindan-basin-bildirisi.html )
 
Antti Turunen, bir yada iki hafta içerisinde Cenevre Görüşmeleri tüm eş başkanlarının Abhazya’da olacaklarını söyledi. 
 
Antti Turunen “Umarım, sizinle tanışmak ve tüm sorunların üzerinde kapsamlı ve ayrıntılı bir biçimde konuşmak için ek bir fırsat yaratılmış olacaktır” dedi.
 
Raul Hadjimba, Abhazya vatandaşlarının seyahat özgürlüğünün engellenmesi ile ilgili sorunların giderilmesi gerektiğini belirtti. Abhazya Parlamentosu milletvekillerinin, Almanya Parlamentosu milletvekillerinin daveti üzerine Almanya’ya gitmeleri gerektiğini, ancak, almak istedikleri vizenin reddedildiğini sözlerine ekledi.
 
Hadjimba “ eğer bizler, Abhazya’yı daha fazla tanımak gereksiniminden söz ediyorsak, neden bizim milletvekillerimizin, vatandaşlarımızın böyle bir hakkı engelleniyor? Sorusunu sordu.
 
Raul Hadjimba “Var olan bütün sorunlara rağmen. Abhazya görüşmelerden çekilmeyecektir ve tüm ortak ilgi alnalarındak sorunları çözmeye hazır, ancak Abhazya’nın çıkarları da dikkate alınmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi.                        
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.