RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Kasım 2016, Cuma 12:15:41 tarihnde eklendi. 465 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Rusya Askeri Antlaşması

RUSYA DEVLET DUMASI, ABHAZYA – RUSYA ORTAK ASKERİ BİRLİK ANTLAŞMASINI ONAYLADI
Abhazya, Rusya Askeri Antlaşması
04/11/2016. Moskova. 2 Kasım - REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, Rusya Devlet Duması, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan, Abhazya cumhuriyeti Silahlı kuvvetleri ve Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri arasımnda “Ortak Askeri Çalışma Merkezi” (Güç) kurulması anlaşmasını 2 Kasım tarihindeki toplantıda kabul etti.
 
Rusya Devlet Duması BDT İlişkiler Komite Başkanı Leonid Kalaşnikov (RF Komünist Parti Milletvekili), Rusya ve Abhazya arasında ortak askeri çalışma antlaşmasının oluşumunun başında “Antlaşma, yeni küresel zorluklar ve tehditler göz önüne alarak, Rusya’nın çıkarları doğrultusunda onaylanmıştır” dedi.
 
Belgenin onaylanması, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Hükümetleri arasında, ortak savunma güvenlik merkezi kurulması amacıyla iki ülke devlet başkanları tarafından, 24 Kasım 2014 tarihinde imzalanan “Ortak ve Stratejik İşbirliği Antlaşması” çerçevesinde ve ayrıca,12 Nisan 2010 Tarihinde iki ülke hükümetleri arasında karşılıklı çıkarların korunması doğrultusunda alınan gizli bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi.
 
Belgede, Ortak Askeri Çalışma (Güç) Gurubunun oluşumu,  çalışması ve kullanımı, Ortak Yönetim amacı ve detaylardan oluşuyor.
 
Antlaşmanın uygulanması için yetkili taraflar – Savunma Bakanlıkları. Yönetim için, Ortak Çalışma Gurubu Komuta Merkezi oluşturacaklar.
 
Antlaşmanın 4. Maddesi gereğince, Abhazya’da bulunan Rus Askeri Birlik (Güç) Üssü bulunuyor, bu yapı da ortak guruplandırma merkezine göre oluşturulacak.
 
Antlaşma Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından 18 Aralık 2015 Tarihinde onaylanarak kabul edilmişti. 
 
https://regnum.ru/news/polit/2200634.html

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.