RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:33:57 tarihnde eklendi. 684 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya ile ikili anlaşmalar imzalandı

D. MEDVEDEV; RUSYA-ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ARASINDA Kİ DOSTLUK VE İŞBİRİLİĞİ ANLAŞMASINI İMZALADI
Rusya ile ikili anlaşmalar imzalandı 24/11/2008. Kremlin Basın Sözcülüğünden bildirildiğine göre; Rusya Federasyonu Devlet Başkanı  Dimitri MEDVEDEV; Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya ile yapmış olduğu dostluk, işbiriliği ve yardımlaşma anlaşması ile ilgili kanunu imzalayarak yürürlüğe girmesini sağladı.

Rusya Federasyonu, Abhazya ve Güney Osetya Devlet Başkanları, Dostluk ve İşbirliği Anlaşması'nı 19 Eylül 2008 tarihinde Kremlin'de imzaladılar. Rusya Duma Meclisi, 29 Ekim 2008 tarihinde anlaşmayı oybirliği ile onayladı, Rusya Federasyon Meclisi 12 Kasım 2008 tarihinde anlaşmayı onaylayarak imza için devlet başkanına sundular.

ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre; yapılan anlaşma Rusya-Abhazya ve Güney Osetya arasında hukuk ilişkilerinin düzenlenmesini sağlıyor. Ülkeler arasında, politik, ekonomik, savaş, teknik ve yardımlaşma konularında dostluk ve işbiriliğinin artmasını sağlıyor.

Anlaşmaya göre Rusya, Abhazya ve Güney Osetya vatandaşları çifte-vatandaşlık haklarından yararlanabiliyorlar. Abhazya ve Güney Osetya'da para birimi olarak "rus rublesi" kullanılacak.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.