RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ekim 2016, Pazartesi 18:14:59 tarihnde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Mandalina Sezonu Açıldı

ABHAZ MANDALİNASI HASADININ, 2016 YILINDA 30 BİN TONU GEÇMESİ BEKLENİYOR
Abhazya’da Mandalina Sezonu Açıldı
24/10/2016. Sputnik. 24 Ekim. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Abhazya Tarım Bakanı Daur Tarba, Sputnik Haber ajansı2na yaptığı açıklamada, Abhazya’da mandalina toplama sezonun açıldığını söyledi ve üretimin bu yıl çok verimli olduğunu belirtti. Tarım Bakanı Daur tarba, eğer bu yıl herhangi bir doğal felaket yaşanmaz ise, mandalina hasadının 30 Bin Ton’u geçeceğini sözlerine ekledi. 
 
Tarım Bakanı “2015 yılı verilerine göre, kanu sektörü 3.700 ton ve özel sektör olarak 26 Bin Ton mandakian hasadı gerçekleşti, ancak bu yılki hasad dönemi performansı çok daha iyi olacak” dedi.
 
Daur Tarba, Tarım Bakanlığı olarak, beklenen verimin belirlenmesi amacı ile bir komisyon oluşturulması taleplerini Bakanlar Kuruluna ilettiklerini söyledi. Bakana göre, üç çalışma gurubu, ülkenin çeşitli üretim bölgelerinde yapacakları çalışmaların sonuçlarını belirleyerek, Abhazya’nın 2016 yılı mandalina hasadını, daha somut rakamlarla tespit etmiş olacak. Abhazya Kurtuluş Savaşı’nın bitimi sonrasında Abhazya halkının Altı Bin Hektar olan mandalina üretim alanının, bugün için 1.200 Hektarı kullanılöaktadır. 
 
(Not: Bilindiği üzere, Abhaz Mandalinası, değişik aroması ve tadı ile özellikle Rusya’da çok revaçta bulunmakta, Rus sofralarında Noel ve Yeniyıl kutlamarında değişmez hediye olarak yerini bulmaktadır – Abhazyam.com) 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.