RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ekim 2016, Çarşamba 12:13:33 tarihnde eklendi. 1019 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlber Ortaylı Abhazya’da

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA, PROF İLBER ORTAYLI’YI KABUL ETTİ
İlber Ortaylı Abhazya’da
12/10/2016. Suhum. 11 Ekim. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi İnternet sitesi haberine göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba Türkiye’den gelen heyeti kabul etti. 
 
Toplantı sırasında, Heyet içerisinde bulunan Tarihçi Prof. İlber Ortaylı, konuşmasında, 40 yıl sonra Kafkasya’yı ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ortaylı, Abhazların, Türk Saray tarihi ve kültürü üzerinde her zaman için önemli bir yeri işgal ettiklerini vurguladı. Tarihçi “Abhazlar, Sultan Abdül – Hamid döneminde her zaman için önemli rolleri ve görevleri bulunmuştur” dedi.     
 
İlber Ortaylı, Abhazya devlet Üniversitesi ile ilişki kurmak istediğini belirtti. Tarihçi, yaz okullarında Abhazya’lı öğrencilerin davet edilmesi için koşulların olduğunu söyledi.
 
Devlet Başkanı, İlber Ortaylı’ya ziyareti nedeniyle teşekkürlerini belirterek, Abhazya’nın küçük bir ülke olduğunu, ancak zengin bir tarihinin var olduğunu söyledi. Devlet Başkanı, Abhazya’nın tarih içerisinde her zaman için Rusya ve Türkiye gibi büyük güçlerle ilişkisinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
 
Devlet Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin yeniden kurulması ve güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak “Ben, sizlerin ve yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın sayesinde bu ilişkilerin güçlenerek sürdürüleceğinden eminim” dedi. 
 
Kaynak: www.apsnypress.info 
 
www.abhazyam.com     

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.