RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ekim 2016, Çarşamba 11:19:52 tarihnde eklendi. 887 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Bakanı Değişti

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNE DAUR KOVE GETİRİLDİ
Dışişleri Bakanı Değişti
05/10/2016. Suhum. 4 Ekim. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi web sitesinde yayınlanan habere göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından 4 Ekim’de imzalanan kararname ile Dışişleri Bakanlığı görevine Daur Kove getirildi.
 
Eski Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 20 Eylül 2016 Tarihinde yayınlamış olduğu açıklamada, ülkenin içerisinde bulunduğu koşullar içerisinde, dış politikanın değişmeyeceği ve kendisinin de politikanın değişimine katkı veremeyeceğini belirterek görevini bırakacacağını söylemişti. (V. Chirikba, açıklamasında, Pridnestroviye Devleti Kurtuluş törenlerine gidecek olan Abhaz Heyeti’nin Moldova tarafından engelleneceği ve kendisinin de Brüksel’deki BM Görüşmelerine 5 yıl boyunca katılamayacağı ve bu koşullarda Pridnestroviya’ya gitmesinin doğru olmayacağını belirtmişti – Abhazyam.com)   
 
Devlet Başkanlığı açıklamasında, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba’nın görevden alınmasının ana nedeninin, Pridnestroviya (Trans Dinyester) Moldova Cumhuriyeti Kurtuluş Zaferi Kutlamalarına gidecek olan Abhazya Cumhuriyeti Heyeti Başkanlığı görevini reddetmesi olarak belirtildi.
 
Devlet Başkanlığı Yönetimi açıklamasında, dış politikalardaki gelişmelere Dışişleri bakanının katkıda bulunabileceği ancak, Abhazya Cumhuriyeti Anayasasına göre, dış politika dış işleri bakanı tarafından değil, devlet başkanı tarafından belirlendiği konusuna dikkat çekti. 
 
Daur Kove – Başkırdistan Devlet Üniversitesi hukuk Fakültesi “Dış Ekonomik İlişkilerin Yasal Uygulamaları” bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 
 
2012 – 2014 yılları arasında, “Avrasya Araştırmaları Enstitüsü2nde çalıştı. 2014 yılından bu yana, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Protokol Dairesi Müdürü olarak görev yaptı.     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20161004/1019612478/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.