RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Eylül 2016, Çarşamba 21:23:15 tarihnde eklendi. 588 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan DUMA Seçimlerine Tepki

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI GİORGİ MARGVELASHVİLİ, DUMA SEÇİMLERİ İÇİN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DA OY KULLANILMASINI KINADI.
Gürcistan’dan DUMA Seçimlerine Tepki
21/09/2016. Tiflis. 20 Eylül 2016. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın – Yayın Servisi Sözcüsü Eka Mishveladze tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Giorgi Marghelashvili’nin, “işgal altındaki topraklar” olan Abhazya ve Güney Osetya’da,DUMA seçimleri için oy kullanılmasını kınadığını belirtti. 
 
Açıklamada “Rusya tarafından, Gürcistan Merkezi Hükümeti’nin izni olmadan, Abhazya ve Güney Osetya toprakları üzerinde seçim sandıkları açılmıştır ve bu yabancı bir devletin “işgal altındaki” topraklar üzerinde yasal olmayan bir eylemidir” bilgisine yer verildi.
 
Açıklama “Bütün bu yapılanlar, işgal altında bulunan toprakların ilhakı için atılan bir adım olarak algılanmaktadır. Devlet başkanlığı, bu bölgelerde, Rusya Federasyonu tarafından 114 Bin’in üzerinde seçmen statüsünde kabul edilen insanların tescil edilmesi kabul edilemez olarak görülmektedir” vurgulamasında bulunuldu.      
 
Basın – Yayın Sözcüsü, Devlet Başkanı’nın, Rusya tarafından yapılan bu tür eylemleri uluslararası hukuk ilkelerinin ihlali olarak görmekte ve uluslararası topluma, Rusya’yı kınama çağrısında bulunduğunu söyledi.
 
Abhazyam.com – RF Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 Eylül Saat 17:00 itibarı ile sayımın % 99,15’i tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre, Rusya Federasyonu’nda 18 Eylül Pazar günü yapılan DUMA Meclisi seçimlerinde “Birleşik Rusya Partisi” "Единая Россия" %54.18; RF Komünist Partisi КПРФ %13.35; Rusya Liberal Demokrat Partisi ЛДПР %13.16;  Rusya Adalet Partisi "Справедливая Россия" %6.21 oranında oy aldılar. (Rusya Federasyonu’nda seçim barajı %5)  
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2182519.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.