RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Eylül 2016, Pazar 13:23:10 tarihnde eklendi. 527 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkasya Satrancı Sürüyor

ERMENİSTAN DEVLET BAŞKANI SERJ SARKİSYAN, ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI VİTALY GABNİYA İLE STEPANAKERT’TE BULUŞTU
Kafkasya Satrancı Sürüyor
11/09/2016. Erivan. 2 Eylül 2016, REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Erivan, resmi açıklamasında, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın Stepanakert’te Abhazya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ile bir araya gelmediği konusunda Tiflis’e güvence verdi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Temsilcileri, 2 Eylül’de, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin kuruluşu onuruna Stepanakert’te düzenlenen ziyafete katıldılar ve Abhazya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Vitaly Gabniya’nın Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile birlikte fotoğrafı yayınlandı.
 
Yayınlanan fotoğraf, Gürcistan’da tepkilere yol açtı ve ülke yetkilileri Ermenistan tarafından bir açıklama istedi. Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Gigi Gigiadze, Gürcistan’ın Ermenistan’daki büyükelçisine, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından konu hakkında bilgi verildiğini söyledi.
 
“Echo Kavkaz” Эхо Кавказа» Haber Ajansınnın belirttiğine göre, Gigi Gigiadze “Ermenistan tarafının belirttiğine göre, işgal altındaki rejim temsilcileri ile (Abhazya için belirtiliyor – REGNUM) hiçbir biçimde buluşma gerçekleşmemiştir. Bu genel olarak işgal altındaki rejim temsilcileri tarafından kullanılan bir siyasi spekülasyon yöntemidir. Biliniyor ki Ermenistan – Gürcistan’ın dostu bir ülkedir. O açık bir biçimde, gürcistan2ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına destek vermektedir. Ve bizler, çok yakın bir işbirliği içerisinde bulunuyoruz” dedi.  
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Taniya, Facebook sayfasında buluşma fotoğrafını yayınladı (ayrıca Kan Taniya’nın 7 Eylül tarihli, twitter sayfasında da yayınlandı  https://sova.news/2016/09/06/7786/ - Abhazyam.com) Kan, Taniya, yayınlanan fotoğrafın altında Ermenistan Devlet Başkanı ve Abhazya Cumhuriyeti temsilcileri ile kutlama töreni resepsiyonunda bir araya geldikleri açıklamasında bulundu. “Abhazya Cumhuriyeti temsilcileri, Dağlık Jarabağ Cumhuriyeti’nin 25. Kuruluş Bayramı nedeniyle Devlet Başkanı Bako Sahakyan’ın resmi davetlisi olarak yerlerini aldılar. Foto: Abhazya Cumhuriyeti Temsilcileri, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet Başkanı Bako Sahakyan ve Erminstan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile birlikte törende ağırlanıyor.” 
 
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Yetkilileri ise, Devlet Başkanı Bako Sahakyan tarafından 2 Eylül’de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti2nin 25. Bağımsızlık yıldönümü onuruna düzenlenen törende, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan gibi Abhazya, Güney Osetya ve Pridnestroviya (TransDinyester) resmi temsilcilerinin de katıldıklarını onayladı. 
 
Dağlık Karabağ Cumhuriyeti dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Stepanakert’e Abhazya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Vitaly Gabniya, Güney Osetya Devlet Başkanığı Yönetimi Başkanvekili Konstantin Pukhaev ve Pridnestroviya Bölgeler Gelişim Bakanı Pyotr Gujev’in geldiğini belirtti.
 
REGNUM Haber Ajansı tarafından daha önce belirtildiği üzere, 2 Eylül Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin 25. Bağımsızlık yıldönümü olarak kutlanıyor. Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’da bu amaçla Stepanakert’e gelmişti.
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2174712.htm
 
www.abhazyam.com             

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.