RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Eylül 2016, Cuma 19:31:34 tarihnde eklendi. 695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Moldova Krizi

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI OLEG ARSHBA, MOLDOVA HAVAALANINDA GÖZALTINA ALINARAK, SINIRDIŞI EDİLDİ.
Abhazya, Moldova Krizi
02/09/2016. Suhum. 2 Eylül. Apsnypress. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). REGNUM. Haber Ajansı Muhabiri’nin Pridnestroviya (TransDinyester) Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, Pridnestroviya Moldova Cumhuriyeti’nin davetlisi olan, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Arshba, bugün Kişinev uluslararası Havaalanında gözaltına alınıp sınır dışı edildi. – abhazyam.com    
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Moldova Cumhuriyeti’ne hitaben bir protesto notası gönderildi: 

"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Arshba, Pridnestroviya (TransDinyester) Cumhuriyeti’nin davetlisi olarak, 26. Bağımsızlık yıldönümü törenlerine katılmak üzere 1 Eylül’de bulunduğu, Kişiniev Havaalanında, Moldova sınır polisi tarafından gözaltına alındı ve daha sonra sınır dışı edilmiştir. 

Pridnestroviya (TransDinyester) Cumhuriyeti’nin davetlisi olan, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Resmi Temsilcisi’nin ziyareti, Moldova Cumhuriyeti Devlet Makamları bilgileri bulunuyordu ve resmi prosedürün uygulanması gerekiyordu. Ancak, bütün bunlara rağmen, Kişiniev yönetimi, Abhazya Cumhuriyeti temsilcisine karşı bu tür bir baskı yöntemi kullanmayı tercih etmiştir.

Bu yaşananlar, Moldova Cumhuriyeti devlet yöneticileri tarafından, Abhazya resmi temsilcilerine karşı üstlenilen provokatif eylemlerin ilki olmamaktadır. Bir yıl önce Eylül 2015’de Devlet Başkan Yardımcısı Vitaly Gabniya’nın başkanlığında bulunan Abhazya heyeti uçaktan alınmış ve birkaç saat gözaltına alınmış olduğunu unutmayalım. 

Moldova tarafının bu tür düşmanca ve uygar olmayan davranış biçimleri, Abhazya Cumhuriyeti ve Pridnestroviya (TransDinyester) Moldova Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir biçimde gelişmesini önleyemeyecektir.   Moldova yetkililerinin bu davranış biçimleri, ülke vatandaşlarının uluslararası politik temaslarını engelleyerek, evrensel seyahat etme özgürlüğünü ihlali anlamına gelmektedir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Moldova’nın Abhazya Cumhuriyeti Yetkililerine karşı uygulamış olduğu yasadışı eylemleri protesto etmektedir ve uluslararası toplumu bu tür eylemler karşısında duyarlı olma çağrısında bulunmaktadır, ayrıca Moldova yetkililerinin bu davranışlarının, Moldova – Pridnestroviya sorununda, görevde bulunan uluslararası arabulucuların çözüm çalışmalarına hiçbir katkısı olmayacaktır.”     

Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.