RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Ağustos 2016, Perşembe 14:01:05 tarihnde eklendi. 652 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Tepki Var

RUS ORDUSU, ABHAZYA, ERMENİSTAN VE GÜNEY OSETYA’DA ASKERİ TATBİKAT DÜZENLİYOR
Gürcistan’dan Tepki Var
25/08/2016. Tiflis. 24 Ağustos 2016 – REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Gürcistan Dışişleri Bakanı Mihail Djanelidze, Rus ordusunun Kafkasya’da düzenlemiş olduğu askeri tatbikat hakkında “Bölgede, barış ve güvenliği tehdit eden bir eylem” olarak nitelendirdi.
 
Djanelidze’ye göre, Gürcistan, bu konu hakkında ortaklarını ve uluslararası kuruluşları bilgilendiriyor ve “Bu tür eylemler tehlike doğurur” dedi. 
 
“Azerbaycan – İnterfaks” Haber Ajansının bildirdiğine göre Djanelidze “Bizler, Rusya’nın bölgedeki faaliyetlerini yakından izliyoruz” dedi. 
 
Rusya Federasyonu Güney Ordusu, 24 ağustos 2016 Tarihinde, Kuzey Kafkasya’da, aralarında Kırım’ın da bulunduğu 18 askeri tatbikat alanında, ayrıca Ermenistan, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinde bulunan askeri üslerinde tatbikat başlattı.  16 Eylül’e kadar sürecek olan askeri tatbikata 11 Bin’in üzerinde asker katılacak ve yeni füze sistemleri denenecek. 
 
Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Shoigu, daha önce “NATO bloğunun, Doğu Avrupa’daki askeri varlığının tehdit oluşturması, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ve terörist faaliyetlerin artması sonucunda Güney Askeri Bölgedeki silahlı kuvvetler, 2013 yılından bu yana 4 Tümen, 9 Tugay ve 22 Alay ile güçlendirildi, ayrıca İskander – M Füze sistemleri ile donatıldı” açıklamasında bulunmuştu.    
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2170888.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.