RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ağustos 2016, Çarşamba 09:27:37 tarihnde eklendi. 576 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Açıklaması

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ, VLADİSLAV ARDZINBA TARAFINDAN GÖREVİNE DEVAM ETMESİ, SİYASİ VE LOBİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMESİ TALEP EDİLEREK YETKİLENDİRİLMİŞTİR.
KADK Açıklaması
24/08/2016. İstanbul. KADK. 23 Ağustos. Fatih Atan (Atanba). Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından 24. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir bildiri yayımlandı. Aşağıda KADK bildirisi bulunmaktadır. 
 
*****
 
Tarih : 23 Ağustos 2016 

Sayı : 2016-029 

Konu : KADK’nin Kuruluş Yıldönümü 

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi, Abhaz-Gürcü Savaşı sırasında Abhaz diasporasının öncülüğünde Türkiye’deki tüm Kafkas diasporasının katılımıyla 23.08.1992 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi, Abhaz-Gürcü Savaşı döneminde önceliği Gürcü tarafının Abhazya’yı işgaliyle başlayan savaşın durdurulmasına, insani ve ekonomik yardımlara vermiş; bu yardımların diasporada teşvik edilmesi ve duyurulması, Abhazya’ya ulaştırılması görevini yürütmüş, Abhazya’da acil ihtiyaç duyulan ilaç ve benzeri insani yardım malzemelerini bütün engellemelere rağmen Abhazya’ya ulaştırmış, yaralıların Türkiye’de tedavi edilmesini sağlamıştır. 

Moskova’da başlayan ateşkes görüşmelerine gözlemci heyet göndererek diasporanın, Abhazya’ya desteğini dünyaya duyurmuştur. Rusya Parlamentosunda Gürcistan’ın Abhazya’yı işgal etmesini kınayan gözlemci heyetin gönderilmesini sağlayan kararların alınmasında etkinlik göstermiştir.

Savaş sonrası Abhazya’nın Kurucu Lideri Sn. Vladislav Ardzınba tarafından LEON Nişanı ile ödüllendirilmiş; görevine devam etmesi, siyasi ve lobi çalışmalarını sürdürmesi talep edilerek yetkilendirilmiştir. 

Ağır ambargo yıllarında Komite, Diasporanın Abhazya’ya ulaşımını ve Abhazya vatandaşlığı almasını sağlamıştır. UNPO, BM, AGİT raporları Türkçeye çevirtilerek kamuoyumuz, çeşitli dillerde hazırlanan dosya ve kitaplarla dünya kamuoyu bilgilendirilmiştir. Dünyadan ve Türkiye’den birçok basın mensubu ve akademisyen Abhazya’ya götürülmüş; basın toplantıları, TV yayınları yaptırılarak kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştır. Yanı sıra başta Eduard Şevardnadze olmak üzere ABD’nin Bağımsız Devletler Topluluğundaki büyükelçileri, AB ve Uluslararası kuruluşların temsilcileri vb. ile yapılan birçok görüşme ve toplantıda Diasporanın görüşleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. 

Son 24 yılda Türkiye Cumhuriyeti’nde göreve gelen tüm cumhurbaşkanları, başbakanlar ve dış işleri bakanları ile görüşmeler yapılmıştır. 

Abhazya adını gündemde tutmak, için birçok faaliyette bulunulmuştur. Abhazya’nın hukuki haklılığını dünyaya duyurmayı, Abhaz halkının, Abhazya’nın geleceği için siyasi çalışmalar yapmayı öncelikli ilkesi kabul eden KADK bu çalışmalarını sürdürmektedir.  

Merkezi İstanbul’da bulunan, Ankara’da temsilciliği olan Abhazya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından akredite edilen Kafkas-Abhaz Dayanışma Komitesi; bölgeye dair çalışma, arşiv, deneyim ve değerlendirmeleri ile ihtiyaç duyulan bilgi ve perspektif eksikliğini giderme çalışmalarını 24 yıldır sürdürmektedir. 

Saygılarımızla. Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi 

Adına Başkan 

Erdeşan Kobaş BGANBA 

İstanbul – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.