RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ağustos 2016, Pazartesi 14:45:39 tarihnde eklendi. 601 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara Açıklaması

“AMTSAKHARA” «Амцахара» “ABHAZYA HÜKÜMETİ’NİN İÇ POLİTİKA UYGULAMALARI NEDENİYLE, HÜKÜMET ÇALIŞMALARINA KATILMAYI KABUL ETMİYOR!”
Amtsakhara Açıklaması
15/08/2016. Suhum. 10 Ağustos. Amtsakhara. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba).  “Amtsakhara” «Амцахара»Partisi Siyasi konseyi tarafından, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, tarafından Başbakanlık görevine atanan ve yeni oluşturulan bakanlar kurulu hakkında bir açıklama yayınlandı. 
 
“Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi Açıklaması:
 
“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, Beslan Bartsız’ın Başbakanlık görevine atanması sonrasında oluşturulacak olan bakanlar kurulu oluşumu konusunda gelebilecek olan davet ile bağlantılı olarak, aşağıdaki açıklamayı yayınlama kararı alınmıştır: 

Bilindiği üzere, “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi tarafından düzenlenen VI. Olağanüstü Kongresi’nde (21 Ekim 2015) alınan kararlar gereğince, “darbe ile oluşan rejim sonucunda iktidar olan Raul Hadjimba’nın toplum karşısında vermiş olduğu vaatler gerçekleşemezdi ve bunun kabul edilmesi mümkün değildi ve ulusal anlamda iktidarda kalmak için çevresinde bulunanların, siyasi rakiplerine kan dökülmesi amacıyla, karşı bir tehdit unsuru olarak bulunmuştur”. 

Hadjimba’nın bu tanımlamaları temelsiz değildi. Hadjimba, saltanatının başlangıcından itibaren başladı ve kendi etrafındaki güçlerle yapısını kurdu ve “Amtsakhara «Амцахара».üyelerini ve taraftarlarını elemine etti. Sadece, “Amtsakhara” «Амцахара» partisini desteklemeleri nedeniyle yüzlerce kişiyi işten çıkardı. Bu tür eylemler, toplum içerisinde çatlağı artırmış ve hükümete karşı cidd bir hoşnutsuzluk yaratmıştır. 

“Amtsakhara”  «Амцахара» Partisinin, mevcut hükümetin çalışmalarına katılımı, bu yasa dışı işten çıkarmalara ortak olması anlamına gelir ve vatandaşlarına karşı bir ihanet anlamına gelirdi.

Bütün bunlara ek olarak, hükümet seçim vaatlerinin hiçbirini yerine getirmemiştir: Emekli maaşlarının düzeltilmesi, memur aylıklarının ve sosyal yardımların artırılması. Bugün için, devlet başkanı ve hükümetin, bu kriz ortamından çıkılması amacıyla oluşturduğu, hiçbir tutarlı programı bulunmamaktadır.

Ayrıca, 5 Eylül 2016 tarihinde yaşanan olaylar sırasında (İçişleri Bakanlığı binası önünde ki protesto eylemleri) muhalefet bloğu liderlerine saldırı gerçekleştirilmesi, onlar için ceza davalarının açılmasını da hatırlatmak isteriz.

Bütün yaşanan bu koşullar ışığında “Amtsakhara” «Амцахара»  Siyasi Partisi, mevcut hükümetin çalışmalarına katılmayı kabul edilemez olarak görmektedir.

Suhum, 10 Ağustos 2016”       
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/733/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.