RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:26:11 tarihnde eklendi. 664 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba; Cenevre'ye eşit ülke statüsünde çağrılmak başarıdır

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA'NIN CENEVRE'YE EŞİT KATILIMCI ÜLKE STATÜSÜNDE ÇAĞRILMASI BAŞARIDIR" DEDİ
Şamba; Cenevre'ye eşit ülke statüsünde çağrılmak başarıdır 22/11/2008. Cenevre buluşmasından sonra Abhazya'ya dönen Abhazya Dışişleri bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA; Suhum'da gazeteciler ile yapmış olduğu görüşmede, Güney Osetya'da yaşanan olaylardan sonra, Rusya, Gürcistan, Güney Osetya, Abhazya, ABD, AGİT, BM ve AB Temsilcilerinin ilk kez buluştuklarını belirterek. "Gürcistan Abhazya ve Güney Osetya'da yaşananlar ile ilgili olarak akıllanmadı, ve bu durum gelecekte yeni gerginliklere yol açabilir" dedi.

Maksim GVİNDJİYA; Cenevre buluşmasını "toplantıya gelenler, sorunların çözümü için yeni bir format oluşturarak buluştular" biçiminde tanımladı. GVİNDJİYA; tartışmaların yapıcı ve olumlu bir biçimde geliştiğini ve bütün ilgili tarafların eşit düzeyde  katılımda bulunduklarını belirtti.

Abhazya Heyeti Başkanı Maksim GVİNDJİYA; 18-19 Kasım Tarihlerinde yapılan toplantılarda iki çalışma grubu olarak bulunulduğunu belirterek. Maksim GVİNDJİYA; bölgenin güvenliği ile ilgili sorunlar grubunda çalıştı. Abhazya Devlet Başkanı Danışmanı Vyaçeslav ÇİRİKBA ve Dünya Abhaz-Abazin Komitesi Üyesi Zeki KAPBA; yerini terk etmek zorunda kalanların sorunları ile ilgili grupta çalıştılar.

Maksim GVİNDJİYA "Abhazya tarafı olarak çalışmalarımızı çok düzenli bir biçimde gerçekleştirdik. Bizler,eğer gerçekler hesaba katılmaz ise, Cenevre görüşmelerinin daha 15 yıl uzayabileceğini belirttik ve elden ne gelirse yapılmalıdır, belki de bu süreç içerisinde  askeri provokasyon hareketleri ile karşılaşabileceğimizi taraflara ilettik" dedi.  

REGNUM Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA "Cenevre buluşmasının, Abhazya'nın bağımsızlık hakkının anlatılması ve bölgenin statüsünün belirlenmesindeki kendi görüşlerimizi anlatmak için Suhum yönetimi olarak önemli bir alan olduğuna inanıyoruz" dedi.

Sergey ŞAMBA "Gürcistan, AB Gözlem Gücü'nün Abhazya ve Güney Osetya topraklarında da görev yapmasını istiyor. Cenevre görüşmeleri oldukça zor durumda bulunuyor, zorluk sadece Gürcistan tarafı ile değil, ancak ve AB'de Abhazya ile ilgili olarak Gürcistan tarafının bakışı ile konulara bakıyor. Ancak, bizim, bunun tamamı ile karşısında olan kendi bakış açımız bulunuyor. Biz, şimdi bağımsızlığı tanınan bir ülke konumundayız, uluslararası kanunlara ve bundan dolayı bizim topraklarımıza girilmesi hakkı kimse de bulunmuyor" dedi.

Sergey ŞAMBA "Eğer, tekliflerini sürdürürlerse, gerginliğin artmasına neden olacaklardır, ancak biz şimdilik böyle bir teklif görmüyoruz, bölgenin sorunlarını gerçek koşullara göre çözebiliriz. Cenevre görüşmelerine baktığımız zaman pragmatik görüşler ve gerçekçi yaklaşımların olduğunu görüyoruz, Güney Kafkasya'da istikrarı sağlayabilecek görüşler belirtildi, ve bu öneriler Abhazya tarafından belirtildi, Gürcistan heyeti de Tiflis'in önerilerini belirtti, bu öneriler yaşama geçirilemez önerilerdi" dedi.

Sergey ŞAMBA "17-18 Aralık'ta Cenevre'de yapılacak olan üçüncü raund görüşmelerine Abhazya tarafı olarak çağrılacaklacaklarında emin oduklarını belirterek "bütün spekülasyonlara rağmen, Abhazya heyeti, uluslararası toplantıya diğer katılımcılar ile birlikte eşit bir biçimde çağrıldı, şüphesiz ki bunu bir zafer olarak görebiliriz" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.