RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Temmuz 2016, Pazartesi 14:33:10 tarihnde eklendi. 534 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO Toplantısı Sonrası Gelişmeler

VLADİMİR PUTİN, ABHAZYA CUMHURİYETİ – RUSYA FEDERASYONU ORTAK ASKERİ ORGANİZASYONU KURULMASI ANLAŞMASINI DUMA’YA SUNDU
NATO Toplantısı Sonrası Gelişmeler
11/07/2016. Suhum. 11 Temmuz. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (Atanba). Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri arasında Ortak Askeri Organiazsyon kurulması anlaşması 26 Kasım 2015 Tarihinde iki ülkenin savunma bakanları arasında imzalanmıştı. 
 
Rusya devlet Resmi Bilgilendirme İnternet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri arasında ortak savunma organizasyonu kurulmasına ilişkin anlaşmayı DUMA’nın onayına sundu.
 
Onaya sunulan kararname “Onaya sunulan Rusya Federasyonu Hükümeti Kararı: Rusya Federasyonu Devlet Başkanı tarafından, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında Moskova’da 21 Kasım 2015 Tarihinde imzalanan, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri arasında, Ortak (Askeri) Kumanda Merkezi kuruluması Anlaşması, hakkındaki kararname, onaylanması için Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması onayına sunulmuştur.”     
 
Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanları arasında, 24 Kasım 2014 Tarihinde Birlik ve stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Anlaşma hükümlerinde, dış politika, savunma ve güvenlik alanlarında ortak hareket etme ve birlik oluşturma ve ayrıca sosyal ve ekonomik alanlarda da ortak ilişkilerin geliştirilmesi bulunuyordu. Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Mirab Kişmariya, 26 Kasım’da Abhazya ve Rusya arasında OrtakSilahlı Kuvvetler Kumanda Merkezi kurulması anlaşmasını imzaladı.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.