RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Temmuz 2016, Pazar 23:09:57 tarihnde eklendi. 914 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Referandum Sonuçlandı

ABHAZYA’DA DEVLET BAŞKANLIĞI ERKEN SEÇİMİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN REFERANDUMA KATILIM ORANI %1’İN ALTINDA KALDI
Referandum Sonuçlandı
10/07/2016. Suhum. 10 Temmuz. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (Atanba) . Abhazya Cumhuriyeti’nde, devlet başkanlığı seçiminin erken yapılması amacı ile düzenlenen halkoylaması ASİ 18:00 itibarı ile sonuçlandı. 
 
Referanduma Abhazya genelinde toplam 1322 kişi katıldı. Katılım genel seçmen oranına göre %0.99 olarak belirlendi. Abhazya seçim kanununa göre, rederndumun geçerli olabilmesi için genel seçmenin %50 ve üstü katılım gerekiyor. Bu sonuca göre referendum geçerliliğini yitirmiş oluyor.  
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ali K. - Abhazya iç dinamikleri

Sayın Atan, sizi tanıyor ve saygı duyuyorum. Ancak maalesef Abhazya'ya olan sevginizi asla sorgulamamakla beraber, Abhazya'dan uzakta yaşamanız ve iç dinamikleri yeteri kadar takip etmediğinizi düşünmekteyim. Yüzde 1 mesajı açıktır, bizler Tokyo'da değil Abhazya'nın göbeğinde yaşıyoruz yıllardır ve hiçbir siyasi partiyle ilgimiz yok, kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Ancak yüzde 1'in mesajı çok nettir, Abhaz halkının böyle gereksiz şeylere harcıyacak 9 milyon rublesi yok. Evet, mevcut hükümetin hiç başarılı olmadığını görüyoruz. Ancak Bjania, Butba, Ankvab ve diğer TÜM siyasetçilerin de neler yaptığını tüm Abhazya halkı biliyor. Abhazya şu anda öyle bir durumdaki siyaset figürlerine sadece yakın akrabaları, iş ortakları ve menfaatleri olanlar destek veriyor. Halk bıkmış ve ümitsiz bir durumda. Boykot ile ilgisiz bir yüzde bir bu, bizler de halkız ve oturup konuştuğumuz konular bunlar Abhazya'da. Aslında yüzde 1 gibi skandal bir rakam yerine yine 50 altında kalsa da bir katılım olurdu, ama molotof kokteyli ile güvenlik kurumunun kapılarını yıkmak büyük rezalettir. Leonid Dzapjba'nın neler yaptığını, nasıl bir adam olduğunu bizler de çok iyi biliyoruz. Ama molotof? Abhazya'da? Biraz insaf. Bu yüzde 1'in analiz edilmesi çetrefilli değildir. Halk artık bıktı bu eski sistemden ve yoz siyasetçilerden ve "klan" sisteminden ama muhalefetin de bu "klan" sisteminden en ufak farkı olmadığını biliyorlar. Bugün x-ba ailesi iktidarda güçlü ve ona yakın sülaleler yiyor, yarın y-ba ailesi geçecek ve onlar yiyecek. Gal'deki köylerin sefaleti, Tkvarçal'da evleri basılarak dövülen repatriantlar, Suhum'un hırsızları, Pitsunda'nın turist döven esnafı, Sandripsh'in "Küçük Ermenistan" olma hayelleri vs. gibi temel dinamik sorunlar hiçbir siyasetçinin umrunda değil. Buna muhalefetteki istisnasız tüm bireyler de dahil olmak üzere.

Ali K. - Muhalefet rahatladi mi?

Aylardir bagirip cagiran, vandallik yapip molotof kokteylleriyle kamu binalarina saldiran muhalefet ve onun savunuculari: Rahatladiniz mi? Bitmek tukenmek bilmeyen menfaatlerinizden baska bir sey olmadiginin amacinizin herkes biliyor. Bu hukumet de farkli degil, ama rezillikti artik. Yuzde bir cok guzel bir cevap oldu ve artik Turkiye diasporasi da "bizim amcaoglu, dayioglu Amstharada iyidir ya onlar" muhabbetini birakirlar umarim.

 

Editör yorumu: Değerli Ali K. aslında Abhazyam.com. İsim - soyadı, sülale adı belirten yorumlara yer vermeyi prensip ediniyor. Hakaret, küfür olmadığı sürece, rumuzlularada yer veriyoruz, toplum olarak okuma, araştırma, eleştiri yapma konusunda ne yazık ki eksiğiz. Yüzde 1'in kimlere mesaj olduğunu Abhazya toplumu ileride gösterecektir. Yorum ortamının artması, darbelerden uzak, demokrasiyi içselleştiren bir Abhazya dileği ile.  

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.