RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Temmuz 2016, Çarşamba 11:36:31 tarihnde eklendi. 641 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yabancılara Mülk Satışı

KADK “VATAN’IN SATILMASINA “EVET” DİYENLER KADAR “ÇEKİMSER” KALANLAR DA VEBAL ALTINDADIR!”
Yabancılara Mülk Satışı
06/07/2016. Türkiye. Değerli Abhazyam.com izleyicileri. Abhazya Cumhuriyeti’nde hala önemini sürdüren “Yabancılara Mülk Satışı” Kanun teklifi hakkında Abhaz Diasporası’nda da tartışmalar sürdürülmektedir. Abhaz Diasporasının günümüzdeki önemli lobi kuruluşlarından olan, Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından konu hakkında 25 Haziran 2016 tarihinde Türkçe – Rusça “Var Olmakla Yok Olmak Arasında” adlı bir bildiri yayınlandı. 
 
Aşağıda, KADK Bildirisi türkçe aslı bulunmaktadır.
 
*****   
 
 
Tarih : 25 Haziran 2016 

Sayı : 2016-022 

Konu : Abhazya Cumhuriyeti 

VAR OLMAKLA YOK OLMAK ARASINDA 

ÇEKİMSER KALMAK??? 
 
Yabancılara mülk satışı yasa teklifi 21 Nisan 2016 tarihinde parlamentonun gündemine alınmış; tepkiler nedeniyle teklif, son anda geri çekilmiştir. Ancak yabancılara mülk satışı yasa teklifinin Abhazya’nın gündeminden düşürülmemesi, propagandasının yapılması nedeniyle yasanın kabulünün bir oldu bittiyle gerçekleştirilmeye çalışıldığı açıktır.    

Parlamento; "halkı temsil etmek üzere, halk tarafından seçilen üyelerden meydana gelen, kanun yapan ve devletin önemli işlerine karar veren siyasi kurul" demektir. Bu tanıma göre dev-let yönetiminde görev alan bir kurulun parlamento olabilmesi için halk tarafından seçilmiş olması, kanun yapma ve önemli siyasi kararlar alma yetkisinin bulunması gerekmektedir. Önemli siyasi kararlar alsa bile üyeleri halk tarafından seçilmeyen kurullar parlamento sayılmayacağı gibi kanun yapma ve devletin önemli işlerine karar verme yetkisini devreden kurullar parlamento, üyeleri de parlamenter sayılamaz. 

Bu bağlamda Abhazya’da ‘’yabancılara mülk satışı’’nı serbest bırakmayı öneren yasa teklifinin ilk oylamasında isimleri bizde mahfuz olan önemli sayıda parlamenterin çekimser kalması görevi ihmalden daha öte bir anlam taşımaktadır. Bu denli önemli bir kararda, bu denli çok sayıda parlamenterin konu hakkında bir fikrinin olmadığı anlamına gelen ‘çekimser oy’ parlamentoyu işlevsizleştirmektir. Bu yaklaşım, parlamentoyu dolayısıyla demokrasiyi ve halkın kendi kendini yönetme hakkını yok etmeye yönelik bir yaklaşım olduğu gibi, kendi parlamenterliklerini de sorgulamamız sonucunu doğurur. 

Abhaz parlamentosu, karar alma yetisine sahip değilse kararları parlamento adına kim alacaktır? Çekimser oy kullanma nedeni esecek rüzgâra uygun olarak tavır almaksa o rüzgârın nereden esmesi beklenmektedir?  

Demokrasilerde, egemenliği millet adına kullanan yasama organı olan parlamento, tüm devlet organlarını ve bu arada hükümeti de millet adına kontrol eder. Hükümetin yapmış olduğu her işin ve almış olduğu her kararın millet yararına olup olmadığını millet adına gözetir.  

Hükümetin ya da bakanlardan birinin millet yararına uygun olmayan işlemiyle karşılaşınca müdahalede bulunur. Söz konusu parlamenterler, halka karşı görevlerini yerine getirmemiş; kendi parlamenterliklerini anlamsızlaştırmıştır. 

Binlerce yıllık tarihinde defalarca istilayla karşılaşmış, hiçbirinde yurdunu terk etmemiş, yerleşik bir kültürün mensupları olarak her zorluğu vatanında yaşamayı seçmiş bir halk ancak sürgün yoluyla toprağını terke zorlanabilmiştir. Sürgünlerin torunları olarak zorla elimizden alınan topraklarımızda kardeşlerimizin bir gelecek yeşertmesi ve emanetimize sahip çıkmasının gururunu yaşarken kendi rızamızla vatanı satmanın parlamentomuzda tartışılıyor olması bile son derece ağırdır, utanç vericidir. Vatan satmanın ülkeyi korumakla yükümlü parlamentoda tartışmaya açılması, demokrasi kavramıyla açıklanamaz; bu nedenle vatansever, milletperver Abhazlar  ‘mülk satış yasasını’ asla kabul etmeyecektir. Bu yasayı ısrarla gündemde tutmaya çalışanlara karşı parlamenterlerimizin teslimiyeti onaylanabilir bir tavır değildir. 

Son derece kritik; varlık-yokluk meselesi anlamına gelen bir konuda siyasi sorumluluklarını yerine getirmeyerek çekimser oy kullanmaları, bu parlamenterleri ahlaki ve tarihi sorumluluktan kurtaramaz. Vatanın satılmasına ‘evet’ diyenler kadar ‘çekimser’ kalanlar da vebal atındadır. 

Parlamenterlerimizden; üyesi bulundukları parlamentoyu yok etmemelerini, görevlerinin gereğini yapmalarını, kendilerine halk tarafından bahşedilen onurla halkımızın, devletimizin, ülkemizin varlığını koruma sorumluluklarını yerine getirmelerini, emlak satışının teklifini dahi yasaklayan yasal düzenlemeleri gerçekleştirmelerini talep ediyoruz.  

Saygılarımızla. 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi 
Adına 
Başkan 
Erdeşan Kobaş 
Türkiye-İSTANBUL
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.