RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2016, Salı 23:56:09 tarihnde eklendi. 544 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dzapşba, Açığa Alındı

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA, İÇİŞLERİ BAKANI LEONİD DZAPŞBA’YI AÇIĞA ALDI
Dzapşba, Açığa Alındı
05/07/2016. Suhum. 5 Temmuz.Sputnik. Badri Esiava. Çeviri Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Muhalefeti tarafından, İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba’nın görevden alınması amacı ile Suhum’da İçişleri bakanlığı önünde protesto mitingi düzenlendi.
 
Protesto sırasında, göstericiler ile güvenlik görevlileri arasında kargaşa yaşandı. Toplantı sonrasında, Raul Hadjimba, miting alanında göstericilere hitaben bir konuşma yaptı. Hadjimba, konuşmasında içişleri bakanı ile ilgili soruşturma başlatacağını, muhalefet temsilcilerinin, içişleri bakanlığında yaşanan gelişmelerin, 10 Temmuz’da yapılacak olan halkoylaması sırasında sıkıntı yaratacağını ve Sonbahar’da yapılması önerisini devlet başkanı olarak yerine getiremeyeceğini, halkoylamasının 10 Temmuz’da yapılacağını söyledi. 
 
Protestocular, İçişleri Bakanı görevden alınana kadar miting alanını terk etmedi, olaylar sırasında İçişleri Bakanlığı Binasında yangın çıktı, ancak yangın kısa sürede söndürüldü. 
 
Devlet Başkanı Raul Hadjimba, protestoların sürmesi sırasında kan dökümemesi amacı ile, Başsavcılık tarafından sürdürülen soruşturma sonuçlanıncaya kadar İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba’yı görevden uzaklaştırdı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı görevine, İçişleri Bakanlığı 1. Yardımcısı Boris. A. Abitov getirildi.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.