RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Temmuz 2016, Salı 17:37:49 tarihnde eklendi. 560 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Protesto Mitingi

ABHAZYA İÇİŞLERİ BAKANI LEONİD DAZAPŞBA’NIN İSTİFASININ İSTENDİĞİ SUHUM MİTİNGİ, AYAKLANMAYA DÖNÜŞTÜ
Abhazya’da Protesto Mitingi
05/07/2016. Suhum. 5 Temmuz. Abhazya – İnform. Çeviri – Fatih Atan (A’tanba). Abhazya Cumhuriyeti Muhalefet Cephesi tarafından Suhum’da düzenlenen miting, ayaklanmaya dönüştü. 
 
Suhum’da düzenlene mitingde konuşma yapn Savunma bakanı Leonid Kişmariya, istifası istenen içişleri bakanı Leonidd Pzapşba ile ilgili oolarak “İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba, istifaya hazır, ancak onun istifa kararı ülkenin devlet başkanı tarafından alınmalıdır” dedi. 
 
Kişmariya katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmada “sakin olalım ve ona bu kararı vermesi için olanak tanıyalım” dedi. 
 
Muhalefet temsilcileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ile İçişleri Bakanlığı’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Muhalefet temsilcilerinin, İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba’nın istifa talebi değerlendiriliyor.
 
İçişleri Bakanının istifasını talep eden protestocular, Devlet Başkanı’nın Leonid Dzapşba hakkındaki kararını beklemeden, İçişleri Bakanlığı binasını işgal etmeye kalkıştılar.
 
İçişleri Bakanlığı önünde görev alan özel kuvvet birlikleri, protestocular ve İçişleri Bakanlığı binası önünde bir set oluşturdular.
 
Muhalefet yetkilileri, ülkede suç oranlarının artışının önlenemediğini ve yapılacak olan halkoylamasının olaysız bir biçimde gerçekleşebilmesi için İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba’yı görevden alması gerektiğini belirtiyorlar.
 
 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.