RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Temmuz 2016, Pazartesi 12:26:15 tarihnde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ahmed Çatayev

IRAKLİ SESİASHVİLİ “ATATÜRK HAVAALANI SALDIRISINI PLANLADIĞI ÖNE SÜRÜLEN AHMED ÇATAYEV, GÜRCİSTAN ÖZEL SERVİS AJANI!”
Ahmed Çatayev
04/07/2016. Suhum. 4 Temmuz. Sputnik Abhazya. Çeviri – Fatih Atan (A’tanba). İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleştirilen son terör saldırısına adının karıştığından şüphelenilen Ahmed Çatayev, Gürcistan’da siyasi bir skandala neden oldu.
 
Sputnik Gürcistan Haber Ajansı tarafından verilen bilgiye göre, Gürcistan Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Irakli Sesiashvili 3 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Ahmed Çatayev’in Gürcistan eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili döneminde Gürcistan Pasaportu sahibi ve Gürcistan Özel Servisi Ajanı olarak çalıştığını belirtti.
 
Kafkasya Uzmanı Mamuka Areshidze, Çatayev’in Gürcü Özel Servisleri ile işbirliği içerisinde bulunduğunu söyledi.
 
Areshidze “Farklı yerlerden aldığım bilgiye göre, ona Gürcistan pasaportu verildi. Sesiashvili, süreli vatandaşlık verildiğini belirtiyor, bu ne anlama gelir, ben bilmiyorum. Aynı zamanda bizler, Çatayev’in izlendiğini de duyduk, o zaman bizler ona Gürcistan pasaportu verildiğini bilmiyorduk, bu belirli bir biçimde görülmektedir” dedi.
 
Areshidze, ayrıca Çatayev’in diğer ülke gizli servisleri ile de ilişkide bulunduğu iddiaların varolduğunu, ancak ne hikmetse onlar tarafından bilinmediğini  sözlerine ekledi. Ona göre, Çatayev’in biyografisine bakılırsa, İstanbul’daki terör saldırısına katılabilir. Uzman, onun gençlik dönemine dikkat çekerek, Çeçenistan’da savaşa katıldığı, Hattab Gurubunda patlayıcılar konusunda eğitim aldığını söyledi.
 
Areshidze, Çatayev’in şu anda Ortadoğu’da bulunabileceğini söyledi. Uzman, ayrıca, Çatayev’in etrafında bulunan bir sürü ayrıntıya dikkat çekerek, Ukrayna’da ki tutukluluk öyküsü ve ardında 2010 yılında Gürcistan’a gönderilmesi gibi soruların birbiri ardına getirdiğini söyledi. Ancak, Avrupa Birliği (AB) Mahkemesi, Ukrayna’nın Çatayev’i Moskova’ya iade etmesini engelledi ve onu 2000’li yıllarda işlemiş olduğu suçlardan dolayı Gürcistan’a iade etti.
 
Areshidze “Benim, belirli güçlerin, Gürcü yetkililere, Çatayev’i Gürcistan topraklarında bulundurmalarını istedikleri gibi bir izlenimim bulunuyor” dedi.
 
Gürcistan Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Irakli Sesiashvili, Çatayev’in mevcut hükümet tarafından terörist olarak bilinmediğini belirtiyor.
 
Sesiashvili “Biz onu serbest bıraktık – mahkeme. O Türkiye’ye gitti – bizler ellerimizi temizledik. (kurtulduk anlamında kullanılan bir deyim – Abhazyam.com) Bu koşullar altında, bizim hükümetimiz onun terörist olduğunu bilmiyordu. Daha sonra, “İslam Devleti” sorunu gündeme geldi, sonra o “İslam Devleti” örgütü üyesi oldu, daha sonra haberler ortaya çıktı ve sonra onun bilinen bir terörist olduğu kabul edildi ” dedi.
 
Mihail Saakaşvili, Ahmet Chatayev ile ilgili skandal hakkında yorumda bulundu. Eski devlet başkanı, suçlarından dolayı gözaltında bulunan Çatayev’i serbest bırakan Gürcü yetkililerin sorumluluklarının bulunduğunu vurguladı. Ancak, Çatayev’in birkaç yıl içerisinde Gürcü Özel Servisleri için ajan olarak çalıştığı iddiaları ve nasıl Gürcistan pasaportu alması gibi konular hakkında ise yorum yapmak istemedi. 
 
28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havaalanı Uluslararası Terminalinde üç patlama gerçekleşti. Saldırıda 19’u yabancı olmak üzere 44 kişi yaşamını yitirdi (4 Temmuz itibari ile 45 – Abhazyam.com) Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım yapmış olduğu açıklamada, eylemin, Rusya ve bazı diğer ülkeler tarafından Terör örgütü olarak kabul edilen “İslam Devleti” adlı organizasyon tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/world/20160704/1018955255.html 
 
www.abhazyam.com                             

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.