RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:23:27 tarihnde eklendi. 470 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan provokasyonlarına Polonya'yı da kattı

GÜRCİSTAN; PROVOKASYONLARINA, POLONYA DEVLET BAŞKANI'NI DA KATMAYA KALKIŞTI
Gürcistan provokasyonlarına Polonya'yı da kattı 23/11/2008. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Gürcistan tarafından yapılan açıklamalara göre; Gürcistan ve Polonya devlet başkanlarının Güney Osetya sınırı yakınlarında bulunan otomobil kortejine ateş açıldığı belirtiliyor. Güney Osetya'da görev yapan rus askeri güçleri tarafından ateş açılma olayı yaşanmamıştır" denildi.

Devlet Başkanlarının korteji, sınıra oldukça yakın bir yere yaklaşınca Güney Osetya'lılar, havaya doğru bir kaç el ateş ettiler, Polonya devlet Başkanı ve olayın görgü tanıkları, kendilerinin güvenliklerini sarsacak herhangi bir olay ile karşılaşmadıklarını belirttiler. Tiflis'ten yapılan açıklamada, o bölgeden rus askerlerinin ateş edebileceği belirtildi. Moskova, bu tür açıklamaların hayal ürünü olduğunu açıkladı.

ITAR-TASS Haber Ajansının bildirdiğine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi "rus askeri birliklerinin, Güney Osetya topraklarında askeri üsleri bulunuyor, ayrıca sınır karakol noktalarında görev yapıyorlar, Gürcistan topraklarına bizim askerlerimiz tatarfından hiçbir biçimde ateş açılmamıştır. Bu tür açıklamalar, provokasyon eyleminden başka bir şey değildir" açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri bakan Yardımcısı Grigoriy KARASİN "Güney Osetya yakınlarından kendi bölgelerine ateş açıldığı biçiminde yapılan açıklamalar, oldukça aceleye getirilmiş açıklamalar, benim düşünceme göre batılı basın-yayın organları, savunma bakanlığının açıklamalarına göre olaylar ile ilgili gelişmeleri öğrenmeliydiler" dedi.

Grigoriy KARASİN "Güney Osetya topraklarından, Gürcistan topraklarına doğru hiç bir biçimde ateş açılmamıştır. Gürcistan tarafının neler yapmak istedikleri bir kez daha görülmüştür" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.