RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Haziran 2016, Çarşamba 12:14:27 tarihnde eklendi. 663 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, İtalya’da

İTALYA’NIN BAŞŞEHRİ ROMA’DA, DİMİTRİ GULİA ABHAZYA KÜLTÜR ENSTİTÜSÜ AÇILDI
Abhazya, İtalya’da
22/06/2016. Suhum. 17 Haziran. Abhazya Cumhuriyeti dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden alınan bilgiye göre, İtalya’nın başşehri Roma’da Dimitri Gulia Abhazya Kültür Merkezi açılışı yapıldı. Açılış töreni Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Tania, Abhazya Cumhuriyeti Dışleri Bakanlığı Fransa Temsilcisi Cemile Dündar ve Abhazya Cumhuriyeti dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Bölüm Başkanı Tengiz Tarba katılımları ile gerçekleşti.
 
Abhazya Kültür Merkezi’nin ana çalışma alanı, Abhaz halkının, tarihi, dili, kültürü fve geleneklerinin yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak olacaktır.
 
Abhazya Kültür Enstitüsü açılış töreni sonrasında Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve 16 Eylül 2015 Tarihinde kurulan “Avrupa – Abhazya” Kültür Derneği tarafından ortaklaşa bir basın toplantısı düzenlendi. Bu organizasyon, Abhaz Pasaportu ile Avrupa’da kurulan ilk organizasyon olarak bulunuyor. 
 
Toplantıda ayrıca Abhazca, Rusça, İtalyanca ve İngilizce olmak üzere üç ayda bir yayın yapacak olan “Bugün Abhazya” “Абхазия Сегодня” adlı bir gazetenin tanıtımı yapıldı.
 
Abhazya Kültür Merkezi’nin Roma’daki açılış törenine Rusya Federasyonu ve Venezuela Bolivar Cumhuriyeti’nin İtalya’daki Diplomatik Temsilcileri, İtalya ve Vatikan Cumhuriyetierinde çalışan STK ve İtalya Bilim Kuruluşları temsilcileride katıldılar.       
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4383
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.