RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Haziran 2016, Perşembe 13:18:58 tarihnde eklendi. 707 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM’den Aynı Tavır

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BM GENEL KURULU’NDA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA KARŞITI KARARA KABUL OYU VERDİ
 BM’den Aynı Tavır
09/06/2016. Suhum. 8 Haziran. Abhazya – İnform. RIA Novosti Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, BM Genel Kurulu, Abhazya ve Güney Osetya Mültecileri hakkındaki kararı kabul etti. Rusya Federasyonu’nun karşı çıktığı ve sekiz yıldır alınan aynı karar oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gürcistan tarafından sunulan karar taslağına 76 ülke (Türkiye Cumhuriyeti dahil - Abhazyam.com) kabul oyu verdi, 64 üye ülke çekimser, aralarında Rusya Federasyonu, Vietnam, Venezuela, Ermenistan ve Küba olmak üzere 15 ülke ise ret oyu verdi.
 
2009 yılından bu yana Gürcistan tarafından tek taraflı olarak hazırlanan karar, BM Genel Kurulunda Abhazya ve Güney Osetya taraflarının görüşleri alınmadan Genel Kurulda görüşülmektedir. 
 
BM Genel Kurulunda konuşma yapan Rusya Federasyonu BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Evgeny Zagaynov “Önceki yıllarda da benzeri kararlar alınmış, ancak bölgede hiçbir olumlu sonuç gösterilemediği kanıtlanmıştır. Bölgede var olan gerçekler göz önüne alınarak hazırlanan kararlar ile sonuç alınır. BM Genel Kurulunda Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerinin de görüşlerinin dinlenmesi gerekmektedir. Abhazya ve Güney Osetya projeye dahil edilmiş olsaydı mantıklı sonuçlar alınırdı” dedi. 
 
Zagaynov, Abhazya ve Güney Osetya Dışişleri Bakanlıkları tarafından BM Üyelerine BM’in New York Genel Kurul toplantısında Abhazya Ve Güney Osetya Temsilcilerinin kendilerine bilgi verebilmeleri için ABD’nin vize vermesi konusunda yardımcı olmalarını belirten mektuplarını okudu. Abhazya ve Güney Osetya tarafından bu istemlerin sürekli olarak yinelendiğini ancak bugüne kadar kabul edilmediğini, yakın bir süreçte bunun gerçekleşmesi gerektiğini beklediklerini söyledi. 
 
Zagaynov, 2008’den bu yana, Tiflis yönetiminin Tsinval ve Abhazya ile saldırmazlık anlaşmasını imzalamaya yanaşmadığını ve bu durumun Güney Kafkasya’da istikrarsız ortamın sürmesine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi. 
 
http://ria.ru/world/20160607/1444154441.html#ixzz4Ay5QLoEP
 
 Kaynak: : http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.