RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Haziran 2016, Pazar 16:42:01 tarihnde eklendi. 820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Referandum, 10 Temmuz’da

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI ERKEN SEÇİMİ HALK OYLAMASINDA, TÜRKİYE DİASPORASINA SANDIK AÇILMASI DÜŞÜNÜLMÜYOR
 Referandum, 10 Temmuz’da
05/06/2016. Suhum. 3 Haziran. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Devlet Başkanlığı erken seçimi yapılması için toplanan imzaları onaylayarak, Devlet başkanlığı Erken Genel Seçimi Kararnamesini imzaladı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Kurulu Başkanı MSK Batal Tabagua, Abhazya – İnform Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Abhazya Merkez Seçim Komisyonu, Merkez Referandum Komisyonu Ekipmanları olarak, Abhazya Cumhuriyeti’nde devlet başkanlığı erken seçimi yapılıp, yapılmaması amacı ile düzenlenecek olan halk oylaması çalışmalarına tüm ülke çapında başlanmıştır” bilgisini verdi.
 
10 Temmuz’da yapılacak olan halk oylamasında, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarına “Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkalığı Erken Seçimi işitiyor musunuz?” sorusu sorulacak. Yanıtlar “Evet” Ya da “Hayır” olarak verilecek. 
 
MSK Başkanı’na göre, Abhazya Cumhuriyeti dışında Moskova ve Çerkessk’de sandık açılacak. Türkiye toprakları üzerinde yaşayan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşları için sandık açılması ise, düşünülmüyor. 
 
Tabagua “Halk oylaması parlamento ve başkanlık seçimlerinde olduğu gibi organize edilecek. Oy kullanma kabinlerinde vatandaşlar A bhaz ve Rus dillerinde olmak üzere iki dilde oy pusulaları bulunacak, oylar şeffaf sandıklara atılacak. Oylama ASİ itibarı ile 07:00’de başlayacak. Halkoylaması sonuçları, seçmenlerin en az yarısının katılımı olması koşulu ile geçerli olacaktır” dedi.  
 
MSK Başkanı “Referandumda bulunacak olan gözlemci konusu, henüz sonuçlanmamış tek sorun olarak bulunuyor” dedi.  
 
Kaynak: : http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.