RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mart 2016, Perşembe 13:28:23 tarihnde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Referanduma Gidiyor

ABHAZYA'DA ERKEN DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILMASI AMACI İLE REFERANDUMA GİDİLMESİ İÇİN 14.700’DEN FAZLA İMZA TOPLANDI
Abhazya Referanduma Gidiyor
31/03/2016. Suhum. 30 Mart. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti’nde erken devlet başkanlığı seçimine gidilmesi amacı ile referandum yapılması için oluşturulan imza toplama girişimi gurubu başkan yardımcısı Astamur Pachaliya yaptığı açıklamada, bugün için 14.700’den fazla imzanın toplandığını söyledi.
 
Astamu Pachaliya,  basında çıkan bazı haberlerde imza toplanırken, sahtekarlıklar yapıldığı hakkında duymuş oldukları şaşkınlığı dile getirerek “Bu tür söylentiler çok saçma. Bizlerin siyasal duruşu aslında insanların aldatılmasına izin vermez, bu tür yöntemlerin kullanılmasına gerek yoktur. Nüfusun ilgisi zaten yüksek. İnsanlara bizlere gelerek imza veriyorlar” dedi. 
 
Pachaliya’yagöre, zaten Genel Savcılık görevlileri tarafından izleme yapılmaktadır. Pachaliya “Onlar, zaten bir Suhum sakini tarafından yapılan şikayete bağlı olarak gerekli olan imza toplama prosedürünün gözetilmesi konusunda inceleme yapmaktadırlar. Bizler, onlara hiç kimseyi konu hakkında yanıltmadığımızı, etkilemek için çalışmadığımızı, insanların arzu ve istekleriyle imza attıklarını belirttik. İmza listesi açık bir biçimde Abhaz ve Rus dillerinde yazılmıştır. Ayrıca, bu konu hakkında aykırı bir eylem biçimi belirlenmesi halinde bunu gerçekleştiren kişinin adalet mekanizmasına teslim edilmesi gerektiğini de söyledik” dedi. 
 
14 Mart 2016 Tarihinde, 46 kişilik bir eylem gurubu, Abhazya Cumhuriyeti’nde, erken devlet başkanlığı seçimine gidilmesi amacı ile, referandum düzenlenmesi için Abhazya Merkez Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Eylem gurubu tarafından, 17 Mart 2016 tarihinde yeterli imza listesini merkez seçim kuruluna vererek tescil ettirildi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Kanunlarına göre, referandumun düzenlenebilmesi için en az 10 Bin vatandaşın imza vermesi gerekiyor. 
 
Astamur Pachuliya, gerekli olan imzaların aslında birkaç gün içerisinde toplandığını belirterek, imza toplama işlemini durdurmak niyetinde olmadıklarını söyleyerek “Kanuna göre, bizlerin 14 Mayıs’a kadar imza toplama sürecimiz bulunuyor, bunu da sürdürmek niyetindeyiz” dedi.        
Kaynak:   http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.