RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mart 2016, Perşembe 12:04:16 tarihnde eklendi. 518 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Müslümanlardan Hadjimba’ya Destek

RAUL HADJİMBA, SUHUM’DA CAMİ ARSASI TAHSİSİ İNCELEMESİ YAPILMASI İÇİN EMİR VERDİ
Müslümanlardan Hadjimba’ya Destek
31/03/2016. Suhum. 30 Mart. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Raul Hadjimba, Abhazya Müslümanları Birliği Temsilcileri ile bir araya geldi.
 
AC Devlet Başkanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde verilen haberde, toplantı sırasında ülkenin sosyal – politik durumu, sosyal – ekonomik gelişimi, Müslüman toplumun içine bulunduğu güncel konular, genç neslin ahlaki ve manevi eğitimi sorunları gibi konular görüşüldü. 
 
Devlet Başkanı, toplantı sırasında Abhazya’da cami yapımı ile ilgili konu hakkındaki sorulara yanıt verdi. Kendisinin zaten Suhum Şehir Yönetimine, cami inşaatı için gerekli olan arsanın tahsis için inceleme yapılması için emir verdiğini söyledi. 
 
Abhazya Müslümanlar Birliği Ortak Yönetimi Temsilcisi Roman Djugeliya, Çağdaş Dünya içerisinde Abhazya’nın, farklı inançlara sahip olan dinlerin temsilcilerinin barış ve huzur içerisinde yaşamalarının güzel bir örneği olduğunu belirtti.
 
Katılımcılar, ayrıca Devlet Başkanlığı seçiminin erkene alınması amacı ile bazı siyasi yapıların yapmış oldukları referandum çalışmalarını gündeme getirdiler.
 
Abhazya Müslümanlar Birliği Başkanı Said Kvarcheliya, yapılan bu girişimleri olumsuz olarak gördüklerini söyledi. Kvarcheliya “Bizler, böyle bir referandum girişiminin, toplumu bölmek amaçlı olduğuna ve sadece enerji ve maddi kayıplara yol açacağına inanıyoruz” dedi. 
 
Salih Kvarcheliya’nın düşüncesine göre, 2017 yılında yapılacak olan yerel bölge ve parlamento seçimlerinde bu tür konularla ilgili kararların belirlenmesinin daha uygun bir yol olacaktır. 
 
Devlet Başkanı konuşmasında, referandum sisteminin, bölge ve şehir yönetimlerinin yetkilerinin güçlendirilmesi amacı ile  yapılması gerektiği gerçeğine dikkat çekti.
 
Devlet başkanı, Müslümanlar Birliği Temsilcilerine, bir çok sorunun çözümünde kendisine vermiş oldukları destek nedeniyle teşekkür etti ve Abhazya Müslümanlar Birliği’nin ülkenin iyiliğini ve istikrarını sağlayan çalışmalarını destekleyeceği konusunda güvence verdi.
 
Toplantıya, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhammed Kilba ve Devlet Başkanlığı Danışmanı Aslan Adzınba’da katıldılar. 
 
Kaynak:   http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.