RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mart 2016, Cumartesi 01:20:13 tarihnde eklendi. 632 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba – Lavrov Görüşmesi

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV, MOSKOVA’DA GÖRÜŞTÜ
Chirikba – Lavrov Görüşmesi
19/03/2016. Suhum. Abhazya Dışişleri Bakanlığı. 18 Mart. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı ve Yardımcısı Grigory Karasin, 18 Mart Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığındaki Abhazya Dışişleri Heyeti ile Dışişleri Bakanlığı’nda bir çalışma toplantısı düzenlendi. Abhazya Cumhuriyeti heyeti içerisinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kan Taniya, Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Danışmanlık Bölüm Başkanı İrakli Khintba hazır buluındular.
 
Toplantıda, taraflar, Abhazya – Rusya arasındaki ilişkileri görüştüler, ayrıca, 22 – 23 Mart tarihleri arasında, Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerin 35. Turu konusunu da ele aldılar. Görüşmede, ikili ilişkiler, Abhazya – Rusya Devlet Sınırından geçiş sisteminin kolaylaştırılması, Abhazya vatandaşlarının, Rusya Federasyonu vatandaşlığı sahibi olma koşullarının basitleştirilmesi, Rusya’nın, Abhazya’nın uluslararası toplum içerisndeki konumumnun güçlendirilmesine desteği ve ayrıca ikili ilişkilerdeki diğer sorunlar görüşüldü.
 
Rusya tarafı, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya arasında gerçekleşen suçlu değişiminden duydukları memnuniyeti belirtti.
 
Toplantıda, Cenevre görüşmelerinde, taraflar arasında sürdürülen olayların engellenmesi ve sorunların çözümü amacı ile oluşturulan beşil mekanizmanın (MPRI) yeniden oluşturulması konusu görüşüldü. Abhazya tarafı, Gürcistan tarafının konuyu politize etmemesi koşulu ile mekanizmanın yeniden kurulması konusunda hazır olduklarını belirtti. Gürcistan’ın Abhazya’da insan haklarının ihlal edildiği biçimindeki yaklaşımlarının gerçekle bağdaşmadığını, Abhazya tarafı olarak BM’e sunulmak üzere resmi bir raporun hazırlandığını söyledi.
 
BM Genel Kurulu’nda konu ile bağlantılı olarak yapılacak olan yıllık oylama toplantısı öncesinde,Gürcistan’ın tek taraflı olarak hazırlamış olduğu mülteciler sorununun çözümü raporunun gerçekleri yansıtmadığı, Abhazya tarafı olarak hazırlanan raporun BM Genel Kurulda okunması konusunda, Cenevre görüşmelerinde bulunan ABD heyetine yeniden öneride bulunulacağı belirtildi. Toplantıda, taraflarikili ve uluslararası toplum içerisinde gündemde bulunan önemli konularda ortak görüşte oldukları söylendi.                
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4177
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.