RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Şubat 2016, Cuma 17:24:22 tarihnde eklendi. 684 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Vize Rejimi

VYACHESLAV CHİRİKBA “ABHAZYA’YA, RUSYA, GÜNEY OSETYA, NİKARAGUA VE TUVALU VATANDAŞLARI VİZESİZ OLARAK GİREBİLECEKLER”
Abhazya’da Vize Rejimi
19/02/2016. Suhum. 18 Şubat. Abhazya – İnform. Çeviri – Fatih Atan (A’tanba) “Abhazya Cumhuriyeti’ne giriş ve Abhaz Cumhuriyeti’nden Çıkış Prosedürü” Kanunu 1 Nisan 2016 Tarihi itibarı ile yürürlüğe giriyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Abhazya – İnform Haber Ajansı’nın, yabancı ülke vatandaşlarının Abhazya’ya giriş – çıkış usulleri hakkındaki sorularını yanıtladı.     
 
Abhazya – İnform: Kim Abhazya’ya vize almadan ve vize alarak girebilecek?
 
Vyacheslav Chirikba: Abhazya Cumhuriyeti hükümeti ile karşılıklı olarak, ikili vizesiz giriş anlaşması yapmayan yabancı ülke vatandaşları, ülkemiz topraklarına, vize alarak girebileceklerdir. Bugün için, hükümetler arasında karşılıklı olarak vize olmadan seyahat edilebilmesi anlaşması yapılan ülkeler, Rusya Federasyonu, Güney Osetya, Nikaragua ve Tuvalı Cumhuriyetleridir. Yakın bir gelecek içerisinde Bolivar Venezuela Cumhuriyeti ile de benzer bir anlaşmanın imzalanmasını bekliyoruz.

Buna göre, Abhazya Cumhuriyeti’ne vize almadan, Rusya Federasyonu, Güney Osetya Cumhuriyeti, Nikaragua Cumhuriyeti ve Tuvalu Cumhuriyeti vatandaşları vize almadan girebileceklerdir. Bu ülkelerin vatandaşlarıAbhazya Cumhuriyeti toprakları içerisinde 90 gün vize olmadan bulunabilecekler.      

Buna ek olarak, Abhazya Cumhuriyeti’nde oturma izni almış olan yabancı ülke vatandaşlarıda Abhazya Cumhuriyeti topraklarına vize almadan girebileceklerdir.

“Abhazya Cumhuriyeti’ne Giriş ve Abhazya Cumhuriyeti’nden Çıkış Kanunu 36. Maddesine göre, ülke karasularına giren yabancı ülke gemi yolcuları, ülke topraklarında 72 saat vizesiz kalabilecekler. 

Abhazya – İnform: Abhazya – Rusya Psou Nehri Devlet Sınır Kapısı ve Abhazya – Gürcistan İngur Nehri Devlet Sınır Kapısı’ndan Abhazya’ya giriş ve çıkış kuralları nelerdir?
 
Vyacheslav Chirikba:Abhazya Cumhuriyeti Devlet Sınırı – evrensel anlamdaki kavramıyla ve iki sınır kapısında bulunan tüm kurumlar (sınır muhafızlığı, gümrük ve diğer kurumlar) tüm varlıkları ile çalışmaktadır. Bununla birlikte, Abhazya Cumhuriyeti “Psou” Devlet Sınır Kapısı, dost devlet ile  olan bir kontrol noktası olduğu için burası daha rahat ve düzenli bir yapıya sahip bulunuyor. “İngur” Devlet Sınır Kapısına gelince, burada kontroller daha sıkı konumda bulunuyor, çünkü burası bizim için hasım devlet ile olan sınır kapısı.

Sonuçta, yabancı ülke vatandaşları gerekli koşulları yerine getirdiklerinde, Abhazya Cumhuriyeti topraklarına giriş ve çıkışta serbesttirler. Abhazya Cumhuriyeti’nden vize almak isteyenler, Abhazya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde bulunan “Abhazya’ya Giriş” «въезд в Абхазию» bölümünde gerekli koşulları bulabilirler.          
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.