RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Şubat 2016, Perşembe 14:50:01 tarihnde eklendi. 532 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin ve Hadjimba Görüştü

RAUL HADJİMBA VE VLADİMİR PUTİN, MOSKOVA’DA, ABHAZYA – RUSYA İLİŞKİLERİNİ GÖRÜŞTÜ
Putin ve Hadjimba Görüştü
18/02/2016. Moskova. 18 Şubat. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Raul Hadjimba ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanlı Vladimir Putin Moskova’da iki ülke ilişkileri hakkında görüştü. 
 
Vladimir Putin görüşme sırasında, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında, ekonomik ve güvenlik alanlarda işbirliğinin yasal zeminin de oluşturulması ile daha sağlam bir konuma gelmekte olduğunu söyledi. 
 
Vladimir Putin “Herhalde, ayrıca çözülmesi gereken bazı sorunlarda bulunmaktadır. Bizler, hemen, hemen her alanda, ekonomik ve güvenlik alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesini yasal bir zemine oturtmuş olarak bulunuyoruz.  Ve ilişkilerimizin boyutları oldukça kapsamlı. Onun gelişeceği konusunda oldukça iddialıyım” dedi.
 
Putin, Abhazya’dan gelen mevkidaşını memnuniyetle karşıladı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğu vurgusunda bulundu. 
 
Raul Hadjimba, iki devlet başkanını son görüşmesinden bu yana çok sayıda çalışmanın yapıldığını belirtti.
 
Raul Hadjimba “sektörel bazda, ana sözleşme imzalanması sonrasında bir dizi anlaşma imzalanmıştır, güvenlik sorunun çözümü, ekkonomi, sosyal yaşam ile ilgili olarak çözülmesi gereken konular bulunmaktadır” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı “Bugün için, Abhazya topraklarında yaşayan Rusya Federasyonu vatandaşlarının emekli maaşlarının ödenmesi süreci başlamıştır. Kültür bakanlığı ve İçişleri Bakanlıkları çerçevesinde sorunların çözümü konusundaki çalışmalar sürdürülmektedir. Bu tür çalımaların gelişmelere ciddi katkı vereceği kanısındayım” dedi.        
 
Putin- Hadjimba Görüşme videosu: http://www.vesti.ru/doc.html?id=2721959
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.