RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2016, Çarşamba 16:02:04 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dili Sınavı

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE BULUNAN ABHAZ OKULLARINDA, HER YIL ABHAZ DİLİ SINAVI YAPILACAK
Abhaz Dili Sınavı
17/02/2016. Suhum. 17 Şubat. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Eğitim Bakan Yardımcısı Medea Çengeliya, Abhazya – İnform Haber Ajansı’na bugün yaptığı açıklamada, ilk kez Abhaz okullarında her yıl Abhaz dili sınavı gerçekleştirilecek.
 
Çengeliya “Bu öğretim yılından itibaren, 4. Sınıftan başlayarak, 11. Sınıf dahil tüm sınıflarda Abhaz Dili sınavı yapılacak” dedi. 
 
Bir sonraki yıl, Abhaz dili sınavı tüm öğrenciler ve diğer okullar için uygulanacak. Öğrenciler, görmüş oldukları müfredattaki,farklı konuların bulunduğu kağıtlardan seçecekleri konu üzerinden sözlü sınava tabi tutulacaklar.
 
Medea Çengeliya “Devlet yönetimi, uzun zamandar beridir, Abhaz Dili’nde yapılacak olan sınav konusunu görüşmekde idi. Son olarak, bu sınavın, dilin gelişimi ve çalışma dili olarak kullanılmasında yardımcı olacağı kararı alındı” dedi.
 
Abhaz Dili Geliştirme Devlet Komisyonu Başkanı Tali Djopua “Abhaz Dili’nde yapılacak olan sınav, öğrencilerin bilgi birikimi ortaya çıkacak, devlet olarak dilin öğrenim ve öğretim düzeyini belirlemek mümkün olacaktır” dedi. 
 
Bugün için Abhazya Cumhuriyeti’nde 62 Abhaz Okulu, 46 Rus Okulu, 16 Abhaz – Rus Okulu, 31 Ermeni okulu, 11 Gürcü Okulu (Gal Bölgesi) bulunmaktadır. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.