RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Şubat 2016, Pazar 10:27:11 tarihnde eklendi. 753 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Kuzey Kafkasya Yolu

ÇİN ŞİRKETİ (CHINA RAILWAY), ABHAZYA VE KARAÇAY – ÇERKES OTOYOL YAPIMI İÇİN PROJE HAZIRLIYOR
Abhazya, Kuzey Kafkasya Yolu
14/02/2016. Çerkessk, 11 Şubat 2016 – REGNUM. Çin “Demiryolları” Şirketi (Chine Railway) Heyeti, Karaçay – Çerkes ve Kabardey - Balkar’ı Abhazya’nın Karadeniz sahillerine bağlayacak olan otoyol için proje hazırlıyor. “Bölge – Proje” Şirketi Müdürü Vladimir Falileev tarafından verilen bilgiye göre, Çin Heyeti, onların Yeni Yıl tatilinin hemen sonrasında Rusya’ya gelecek. 
 
TASS Haber Ajansına göre, Falileev “İklim koşullarına bağlı olarak, kar yağışı, çığ, kaya düşmesi vb. koşullara karşı, alınacak önlemler, tünellerin açılması amacıyla mühendislik - jeoteknik araştırmalar,yük ve yolcu taşımacılığı koşulları üzerinde incelelmeler yapılacak” dedi.
 
Projenin kendisi sadece otoyol olarak düşünülmüyor, ayrıca Baksan’da (Rusya) Havaalanı ve Oçamçıra (Abhazya) Şehri’nde liman inşaatı bu porojede yer alacak. Bu çalışmaların yaklaşık olarak 2,7 Milyar Dolar olacağı tahmin ediliyor. 
 
REGNUM Haber Ajansı’na göre, Otoyol, Kabardey – Balkar’daki “Поляны Азау”, Karaçay – Çerkes’teki, “Kuban Vadisi”nden geçerek, Abhazya topraklarında bulunan Kodor Kanyonu arasında gerçekleşecek.
 
Bilindiği üzere, Kuzey Kafkasya ile Abhazya’yı birbirine bağlayacak olan otoyol sorunu onyıllardır varlığını sürdürüyor. Son olarak, Stavropol’da düzenlenen Rusya Ulusal Cephesi “ONF” (ОНФ) tarafından düzenlenen Bölgelerarası toplantıda konuşan Devlet Başkanı Vladimir Putin, yol yapım projesine destek vererek “Proje iyi ve iyi şeylerin dışında, başka bir şey getirmez” dedi.              
 
Kaynak: http://regnum.ru/news/economy/2076337.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.