RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Şubat 2016, Cumartesi 11:39:21 tarihnde eklendi. 477 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’da Değişiklik Yok

JENS STOLTENBERG “RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI TANIMA KARARINDAN VAZ GEÇMELİDİR!”
NATO’da Değişiklik Yok
13/02/2016. Brüksel. 12 Şubat 2016. EurAsia Daily. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan’ın Atlantik ittifakına katılım planu çerçevesinde görev yapan Gürcü Subayları ile yapılan çalışma sırasında Rusya’ya Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıkkarını tanıma kararından vaz geçmesi çağrısında bulundu. 
 
NATO  Genel Sekreteri Brüksel’deki NATO – Gürcistan Komisyonu Toplantısında “Rusya’ya, bir bağımsız devlet olan Gürcistan’ın bölgeleri, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararından vaz geçmesi çağrısında bulunuyorum” dedi.
 
Stoltenberg “Bugünkü koşullarda Atlantik Birliği olarak, Rusya Federasyonu’ndan, NATO üyesi ülkelerine karşı bir tehdit görülmemektedir. Ancak, bizler, Rusya’nın doğu bölgesinde, komşularına gözdağı vermek amacı ile, ittifak içerisinde bulunduğu yapılara haber vermeden, askeri yığınaklarda ve tatbikatlarda bulunması nedeni ile varolan yeni duruma karşılık olarak güvenlik anlamında uyum sağlamak durumundayız” dedi.
 
NATO Genel Sekreteri’ne göre, Mayıs ayı başlarında İttifak ile gürcü subaylarının tatbik çalışmalarına başlanacağını belirterek “Mayıs ayı çerisinde açılacak olan, Tiflis’deki, Gürcistan – NATO arasındaki ortak eğitim merkezinde, Gürcistan’ın askeri yeteneğinin geliştirilmesi amacı ile Gürcü subaylarının eğitimine başlanacak” dedi.        
 
Kaynak: https://eadaily.com/news/2016/02/12/nato-rossiya-dolzhna-otozvat-priznanie-yuzhnoy-osetii-i-abhazii
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.