RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Şubat 2016, Perşembe 16:21:43 tarihnde eklendi. 427 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Ön Görüşmeleri

RAUL HADJİMBA, CENEVRE’DE SÜRDÜRÜLEN, GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI, GÖRÜŞMELERİ BM EŞ BAŞKANI, ANTTİ TURUNEN İLE GÖRÜŞTÜ
Cenevre Ön Görüşmeleri
04/02/2016. Suhum. 4 Şubat. Sputnilk. Badrak Avidzba. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 4 Şubat Perşembe günü, Suhum’da, Cenevre görüşmeleri BM Eş Başkanı Antti Turunen ile bir araya geldi.
 
Raul Hadjimba, Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanı ve BM Genel Sekreter Özel Temsilcisi Antti Turunen ile yapmış olduğu görüşmede, Cenevre görüşmelerinde bulunan tarafların her birisinin, sorunların çözümünde kendilerine özgü çözüm görüşlerinin bulunmasına rağmen, görüşmelerin yararlı olduğunu belirtti.
 
Raul Hadjimba “Bizler açısından, Cenevre görüşmelerinde bulunmanın önemi, görüşlerimizin belirtilmesine fırsat tanınmasıdır. Ancak, konunun bir başka tarafı bulunmaktadır – Ne kadar Helva söylersen söyle, ağzında tadı kalmayacaktır. Bizler, her zaman için, hazır olduklarını söylediklerini duyuyoruz, ancak, yaşananların bizlere daha iyiye doğru gittiğimize izin verdiğini söyleyemiyoruz” dedi. 
 
Devlet Başkanı “Abhazya’nın çözülmemiş olan ve derhal çözülmesi gereken siyasal sorunları bulunmaktadır. Abhazya vatandaşlarının, insani konularda, serbest dolaşım haklarının tanınması gerekiyor” vurgulamasında bulundu.
 
Devlet Başkanı, Cenevre görüşmelerinde, daha somut sonuçların olması gerektiğini belirterek, Gürcistan tarafı ile saldırmazlık anlaşmasının imzalanması gibi birçok konuda hala çözüme ulaşılamadığına dikkat çekti. 
 
Antti Turunen “Abhazya’ya yeniden gelmekten dolayı mutluyum, bu yıl ilk ziyaretim oluyor. BM ve Abhazya yetkilileri ile arasındaki işbirliğinin süreceğinden eminim. Bizler, sizin yapmış olduğunuz, Cenevre görüşmelerinin yararlı olacağını belirten açıklamanızdan dolayı memnunuz ve bu görüşlerinizin süreceğinden umutuluyuz, bundan dolayı da heyecan duyuyoruz. Ayrıca, bizlerde Cenevre’de sürdürülen görüşmelerde, bazı zorlukların bulunduğunu görüyoruz, sorunların çözümünde yeni yaklaşımların bulunmasına gereksinim var” dedi.
 
Turunen, Abhazya Devlet Başkanı’nın görüşlerini desteklediğini ve Cenevre Görüşmelerindeki katılımcıların, yeni çözüm yolları ve yaklaşımları bulmalarında gereklilik olduğuna işaret etti. 
 
Turunen, ziyaretinin bir amacınında, Cenevre görüşmeleri sürecinde yeni adımların atılabilmesi için, Abhazya tarafının konumunun belirlenmesini öğrenebilmek olduğunu söyledi.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.